Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τοποθέτηση της Σοφίας Ντούρου στη σύσκεψη της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας για το ΕΣΠΑ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο:

Το ΕΣΠΑ όπως και όλα τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης είναι χρήματα του λαού. Χρησιμοποιούνται όμως για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων και έργων που εξυπηρετούν τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία στον ελληνικό λαό από τα προηγούμενα «πακέτα». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νομός της Εύβοιας που ταλανίζεται χρόνια τώρα από την ανεργία, τις απολύσεις, το κλείσιμο επιχειρήσεων, το ξεκλήρισμα των αγροτών, την έλλειψη υποδομών. Έχουν ακούσει μεγάλα λόγια οι Ευβοιώτες για έργα που εγκαινιάζονται και ξεκινούν, για μεγάλες επενδύσεις, για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα… Πέρασαν πολλοί επενδυτές και πλούτισαν, μα στο νομό έμειναν οι άνεργοι.
Ας μας απαντήσουν: ανάπτυξη για ποιον; Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ή για το λαό; Όταν βάζουν πλάτη για το ξεπούλημα της ενέργειας, του ήλιου και του αέρα της πατρίδας μας, όταν βάζουν πλάτη για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, της ΗΛΕΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, των αιγιαλών και των ορεινών όγκων, όταν στηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης και οδηγούν το λαό στην ανέχεια και την εξαθλίωση για ποια ανάπτυξη μας μιλούν;
Θεωρούμε ότι η ίδια η παρουσίαση του ΕΣΠΑ αλλά και η μέχρι τώρα λειτουργία της Περιφερειακής Διοίκησης δείχνει ότι τους ενδιαφέρει πώς θα γίνει «ελκυστική» η περιοχή στους επενδυτές.
Ακούσαμε από τη μια, για πακτωλό χρημάτων τα οποία είναι διατεθειμένη να δώσει η Περιφέρεια φτάνει να μπορούν και να προλάβουν να τα απορροφήσουν οι δήμοι. Από την άλλη η κυβέρνηση κόβει μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, ανεβάζει το ΦΠΑ, βάζει χαράτσια, αφήνει τα σχολειά χωρίς βιβλία, γραφική ύλη, πετρέλαιο… Οι δήμοι ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες τους, ανεβάζουν τα δημοτικά τέλη, δεν έχουν να πληρώσουν για τίποτα και τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζονται…
Στην ουσία βέβαια, παρά τα μεγάλα και ωραία λόγια, ακούστηκαν έργα τα οποία έχουν συζητηθεί, έχουν ξεκινήσει ή παραμένουν στάσιμα και στα χαρτιά εδώ και χρόνια. Ακόμα και την ώρα της παρουσίασης αυτών των έργων ακούσαμε πολλές φορές την έκφραση «αν βρεθούν τα χρήματα». Το νέο νοσοκομείο στη Χαλκίδα ανακοινώθηκε για μια ακόμη φορά για να μείνει, κατά πάσα πιθανότητα σύμφωνα με την πεπατημένη, στα χαρτιά και τις υποσχέσεις. Όσο για το μεγάλο έργο ύδρευσης της Αυλίδας και των Μεσσαπίων από την ΕΥΔΑΠ, από την μια ο περιφερειάρχης το ανακοίνωσε, και από την άλλη ο δήμαρχος το διέψευδε!!!
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση ανάπτυξη σημαίνει:
• Κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.
• Έργα υποδομής που θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής του.

Για μας έργα με προτεραιότητα και προοπτική είναι:
Αντισεισμική θωράκιση, αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα δημόσια και κοινωφελούς χαρακτήρα κτίρια. Είναι απαράδεκτο να θεωρούμε σήμερα ότι είμαστε καλυμμένοι από τον «ταχύ οπτικό έλεγχο» που έχει γίνει στα σχολεία της περιοχής.
Αντιπλημμυρική προστασία, διευθέτηση ποταμών και χειμάρρων. Να ξεκινήσουν επιτέλους τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λήλαντα ποταμό. Για άλλη μια χρονιά ξεκινούν οι βροχές και ο κόσμος ζει με το φόβο.
Αντικατολισθητικά, αντιδιαβρωτικά έργα, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο Στόμιο της Πλατάνας, στο Προκόπι, στα Λουτρά Αιδηψού κ.λ.π.
Έργα υποδομής με κύριο ζήτημα το οδικό δίκτυο της Εύβοιας, αρδευτικά έργα, προστασία των ορεινών όγκων και των παραλιών από αδηφάγους καταπατητές.
Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα από το εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα, εξασφάλιση καθαρού πόσιμου και αρδευτικού νερού, μέτρα αποκατάστασης.
Νέο, σύγχρονο νοσοκομείο στη Χαλκίδα, εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων νοσοκομείων σε Κύμη και Κάρυστο και μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη την Εύβοια έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των μεγάλων αποστάσεων στο νομό.
Νέα, σύγχρονα σχολικά κτίρια . Παρά τα μεγάλα λόγια ότι έχει λυθεί το πρόβλημα στο νομό, υπάρχουν ακατάλληλα σχολεία(2ο Καρύστου…), τα περισσότερα νηπιαγωγεία, προαύλια με κοντέινερς και δύο Γυμνάσια (3ο,6ο,)που δεύτερη χρονιά στεγάζονται στα κοντέινερς…
Σύγχρονους και επαρκείς παιδικούς σταθμούς και υποδομές κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας που στηρίζουν τα νέα ζευγάρια.
Μέτρα για λαϊκή κατοικία.

Καλούμε το λαό της Εύβοιας να απαντήσει με τους αγώνες του, να διεκδικήσει ό, τι του ανήκει και χρειάζεται

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας