Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Η Δημοτική Παράταξη «ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5-11-08),  ανέδειξε το ζήτημα ΔΑΡΙΓΚ.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στις υπόγειες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης των 54 στρεμμάτων σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της πόλης.
Αναφέρθηκε στις γενεσιουργές  αιτίες του προβλήματος που είναι η απόφαση του τότε Νομάρχη Εύβοιας το 1999 καθώς και η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας το 2000. Μ’ αυτές τις αποφάσεις άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και παράλληλα ο δρόμος για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ορέγονταν την έκταση από την αρχή της επιχειρηματικής τους εμφάνισης.
Καυτηρίασε την απαράδεκτη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, που απροκάλυπτα κωλυσιεργεί στην ανάκληση της παράνομης απόφασης του Νομάρχη που εκδόθηκε το 1999 και ταυτόχρονα ανέδειξε την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυση του προβλήματος.
Η Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε από τη διαδικασία πως για άλλη μια φορά δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των τελευταίων εξελίξεων κι απλά αναμένει στο ακουστικό της  την απόφαση του ΣτΕ.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Αναγνωστάκης κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης του ζητήματος που στηρίζεται κατά βάση στη συλλογική δράση και αξιοποίηση  όλων των δυνάμεων του τόπου μας, στοχεύοντας σε μια εφικτή πολιτική λύση από την Κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι εργαζόμενοι της ΔΑΡΙΓΚ πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο σε κάθε πιθανή λύση και βεβαίως να μην πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο. Για την παράταξη «ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» καμία λύση δεν θα είναι αποδεκτή αν δεν παραμείνει ο «κοινωφελής χαρακτήρας» της έκτασης κι αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Τρόποι υπάρχουν και υποδείχθηκαν, πολιτική βούληση υπάρχει;
Εμείς κάναμε το καθήκον μας έναντι των συμπολιτών μας και της πόλης, χτυπήσαμε το καμπανάκι ως οφείλαμε. Τώρα η ευθύνη βαραίνει αυτούς που έχουν την  εξουσία.
Δημοφιλή σήμερα

Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» στη Χαλκίδα

Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» στη Χαλκίδα

18/1/2019
Κατατέθηκε στην Βουλή την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 το σχέδιο νόμου σχετικά με τις Συνέργειες του ...
Χειμερινές εκπτώσεις 2019 - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Χειμερινές εκπτώσεις 2019 - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

18/1/2019
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2019 θα αρχίσο...
Ακόμη έξι άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

Ακόμη έξι άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

18/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε ακόμη 6 άτομα που στελεχώνουν το ψηφ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας