Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Η Δημοτική Παράταξη «ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5-11-08),  ανέδειξε το ζήτημα ΔΑΡΙΓΚ.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στις υπόγειες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης των 54 στρεμμάτων σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της πόλης.
Αναφέρθηκε στις γενεσιουργές  αιτίες του προβλήματος που είναι η απόφαση του τότε Νομάρχη Εύβοιας το 1999 καθώς και η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας το 2000. Μ’ αυτές τις αποφάσεις άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και παράλληλα ο δρόμος για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ορέγονταν την έκταση από την αρχή της επιχειρηματικής τους εμφάνισης.
Καυτηρίασε την απαράδεκτη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, που απροκάλυπτα κωλυσιεργεί στην ανάκληση της παράνομης απόφασης του Νομάρχη που εκδόθηκε το 1999 και ταυτόχρονα ανέδειξε την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυση του προβλήματος.
Η Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε από τη διαδικασία πως για άλλη μια φορά δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των τελευταίων εξελίξεων κι απλά αναμένει στο ακουστικό της  την απόφαση του ΣτΕ.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Αναγνωστάκης κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης του ζητήματος που στηρίζεται κατά βάση στη συλλογική δράση και αξιοποίηση  όλων των δυνάμεων του τόπου μας, στοχεύοντας σε μια εφικτή πολιτική λύση από την Κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι εργαζόμενοι της ΔΑΡΙΓΚ πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο σε κάθε πιθανή λύση και βεβαίως να μην πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο. Για την παράταξη «ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» καμία λύση δεν θα είναι αποδεκτή αν δεν παραμείνει ο «κοινωφελής χαρακτήρας» της έκτασης κι αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Τρόποι υπάρχουν και υποδείχθηκαν, πολιτική βούληση υπάρχει;
Εμείς κάναμε το καθήκον μας έναντι των συμπολιτών μας και της πόλης, χτυπήσαμε το καμπανάκι ως οφείλαμε. Τώρα η ευθύνη βαραίνει αυτούς που έχουν την  εξουσία.
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» στη Χαλκίδα

Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» στη Χαλκίδα

17/10/2018
H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας