Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Την υποστήριξη και προστασία των ειδικών κοινωνικών ομάδων, την αντιστοιχία δράσεων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και τη συνεργασία των δομών που εμπλέκονται, ζήτησε με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλ. Περγαντά και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας, κα Γ. Γαζή, η Βουλευτής του Νομού Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση.

Στην επιστολή της η Βουλευτής αναφερόμενη στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα, την στενότητα των εθνικών πόρων και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης για τους πολίτες, υπογραμμίζει πως θα πρέπει να αποτελέσει ουσιαστική προτεραιότητα στον κεντρικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, η λήψη μέτρων συνολικής βελτίωσης του συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και ενέργειες τα οποία:

1. Θα υιοθετήσουν την ανάγκη συνεργασίας των Δομών Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών και των δράσεων τους για την προστασία και υποστήριξη των ειδικών κοινωνικών ομάδων,
2. Θα δώσουν άμεσες λύσεις σε γραφειοκρατικά εμπόδια και στρεβλώσεις που επηρεάζουν την ταμειακή διευκόλυνση των Δομών ,
3. Θα δημιουργήσουν δράσεις και έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΤΠΑ , το ΕΚΤ και το Ταμείο Καταπολέμησης της Φτώχειας , σε συνεργασία με τα αντίστοιχα κατ’ εξοχήν αρμόδια Υπουργεία Υγείας , Εσωτερικών , Παιδείας & Απασχόλησης – που έχουν πόρους Ε.Κ.Τ.

Κλείνοντας, η Βουλευτής επεσήμανε πως χρειάζεται η συμβολή της Περιφέρειας και η βοήθεια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ έτσι ώστε:

1. Να εξεταστεί η δυνατότητα σχεδιασμού, υλοποίησης και περιφερειακής κατανομής των προγραμμάτων στήριξης και ενίσχυσης κοινωνικών ομάδων με ιδιαίτερα προβλήματα ,
2. Να συζητηθεί από κοινού με όλες τις Δομές ανά Νομό που παρακολουθούν ή εκτελούν προγράμματα στήριξης για τις πιθανές δυνατότητες συνεργιών.

 
Δημοφιλή σήμερα

Θαλασσινό Καρναβάλι 2018 με πλήθος κόσμου και υπερθέαμα στην παραλία της Χαλκίδας

Θαλασσινό Καρναβάλι 2018 με πλήθος κόσμου και υπερθέαμα στην παραλία της Χαλκίδας

19/02/2018
Τα σημάδια των Θεών, ο καιρός, ήταν ευνοϊκά από το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2018...
«Cheerleaders & ποδοσφαιριστές» από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς στο Καρναβάλι της Χαλκίδας

«Cheerleaders & ποδοσφαιριστές» από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς στο Καρναβάλι της Χαλκίδας

20/02/2018
Το φροντιστήριο Πουκαμισάς της Χαλκίδας, κρατώντας την παράδοση, έλαβε κ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας