Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Καλωσορίζουμε τη Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας έστω και αργά στην διαπίστωση της αναγνώρισης της Λαμίας ως μιας από τις «πρώτες ελληνικές πόλεις στην απορρόφηση «ψηφιακών» κονδυλίων, πράγματι η Λαμία έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» και την Ψηφιακή Σύγκλιση».
Δήμος Λαμιέων
Δήμος Λαμιέων

Προκαλεί εντύπωση όμως για άλλη μια φορά, ο τρόπος που επιχειρεί η ΠΕΠΛΑ να απαξιώσει και να υποβαθμίσει την χρησιμότητα των έργων, που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Λαμιέων τα τελευταία χρόνια, και τα οποία αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, ώστε να παρέχουν στους συμπολίτες μας χρήσιμες υπηρεσίες.
Προκειμένου οι συμπολίτες μας να έχουν μια ξεκάθαρη άποψη κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε :

Για την προσπάθεια του Δήμου τα τελευταία χρόνια στην Ψηφιακή Σύγκλιση. Η προσπάθεια του Δήμου υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια συνεχής κι επίμονη, με το αποτέλεσμα να προκύπτει είτε μέσα από την αξιοποίηση των στελεχών του είτε με στρατηγικές συμμαχίες όπως οι Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδος.

•Για την σκοπιμότητα και χρησιμότητα των έργων
Κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε, ότι όλα τα έργα που αναφέρει ο συντάκτης της ανακοίνωσης, είναι συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, υπερτονίζουν το όραμα που έχουμε για το Δήμο μας, αποτελούν δε προϊόν πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας. Επειδή οι αναφορές στη σκοπιμότητα ίσως αποπροσανατολίσουν τον αναγνώστη υπενθυμίζουμε ότι ο σχεδιασμός, η χρησιμότητα, η αξιολόγηση, η ένταξη, η υλοποίησή και ο τελικός έλεγχος των έργων, εναρμονίζεται με εθνικούς και κοινοτικούς κανόνες προκύπτουν δε μετά την εξέταση και έγκριση των αρμόδιων φορέων που τα χρηματοδοτούν.

Για το δίκτυο οπτικών ινών. Έργα όπως η σχεδίαση και κατασκευή του δικτύου οπτικών ινών της πόλης, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης, με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, ξεκίνησε το 2004 και αποτελεί έργο που συνεχώς επεκτείνεται, με τελικό σκοπό τη σύγκλιση με τους στόχους της ΕΕ 27 μέχρι το τέλος του 2013.

Η προσπάθεια του Δήμου μας, όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενες αναφορές μας, είναι η αξιοποίηση του δικτύου με τρόπο τέτοιο ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης. Αυτό έχει επιτευχθεί μέσω της αξιοποίησής της υποδομής για :
Α)την παροχή ασύρματου δικτύου σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές
Β)την πραγματοποίηση σε πραγματικό χρόνο ηλεκτρονικών συναλλαγών
σε εκείνες τις υπηρεσίες μας που βρίσκονται εκτός κύκλου πόλης (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοτικά σφαγεία, Δημοτικό κοιμητήριο, χώρος ΧΥΤΑ, Δ/νση Πρόνοιας, Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας, Δ/νση Πολεοδομίας)
Γ)την άμεση και σε πραγματικό χρόνο παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών όπως η έκδοση πιστοποιητικών δημοτικής κατάστασης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.
Δ) την οργάνωση του ψηφιακού τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας