Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η πρώην Ν.Α. Φθιώτιδας στα πλαίσια του γενικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της παράλιας ζώνης του Νομού, εκτός των άλλων, (αλιευτικά καταφύγια, λιμάνια κ.α.) είχε ως κεντρικό στόχο και την ανάπτυξη του λιμένος Στυλίδας.
Απόστολος Γκλέτσος κατά Χειμάρα
Απόστολος Γκλέτσος κατά Χειμάρα

Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι αρμόδιος κατά Νόμον φορέας είναι το Νομικό Πρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, η πρώην Ν.Α.Φ διέθεσε κατά πρώτον τις αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοποίηση των αναγκαίων μελετών του έργου και παράλληλα ενέταξε την κατασκευή του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους κατ΄αρχήν 1.300.000 ευρώ.

Με δεδομένο δε ότι η όλη προσπάθεια για αυτό το μεγάλο έργο είναι και μακρά και σύνθετη λόγω του μεγέθους και του είδους του έργου (για όσους γνωρίζουν) , υπήρξε στενή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Στυλίδας προκειμένου να ξεπερνώνται δυσκολίες και να καθίσταται ευχερέστερη και αποτελεσματικότερη η συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς κυρίως Υπουργεία.

Στα πλαίσια αυτά έως και τώρα , σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία που μας δόθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της νυν Περιφέρειας (πρώην Ν.Α.Φ.)
1.Έχει ανατεθεί και εκπονείται η βασική μελέτη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις περί αναθέσεως μελετών δημοσίων έργων με τίτλο           « Εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης – επέκταση προβλήτα και κρηπιδωμάτων λιμένα Στυλίδας. »
2.Υπεβλήθη το Προγραμματικό Σχέδιο (Master Plan) πλην όμως η ΕΣΑΛ απάντησε ότι : « καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των προτεινόμενων έργων, αναμένεται σημαντικό κόστος των εργασιών, με τελικό αποτέλεσμα την οριακή βιωσιμότητα των προτεινόμενων έργων του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Λιμένα Στυλίδας. Θα μπορούσε να επανυποβληθεί νέα  μελέτη ( Master Plan ) εφόσον θα μπορούσε  να στηρίξει τη χρηματοδότησή του σε ιδιωτικούς (ΣΔΙΤ) ή άλλους πόρους.

Σε περίπτωση επανυποβολής της μελέτης, αυτή να συνοδεύεται από κυκλοφοριακή μελέτη, οικονομοτεχνική μελέτη και ακτομηχανική διερεύνηση. Επομένως θα πρέπει να επανυποβληθεί επί νέων  δεδομένων οικονομοτεχνικών με βάση την αναζήτηση  ιδιωτικών ή άλλων πόρων, λόγω ανεπάρκειας δημοσίων πόρων.

Στην περίπτωση αυτή θα συνταχθούν οι επιμέρους μελέτες : Κυκλοφοριακή και ατμομηχανική.
Και επομένως, όπως από τον κ. Χειμάρα προτάθηκε στη σχετική συνάντηση για το ΕΣΠΑ, πρέπει να αναληφθούν από την Περιφέρεια και με τη συνδρομή όλων μας πρωτοβουλίες , ώστε να εξασφαλιστούν ιδιωτικοί κ.λ. πόροι , προκειμένου το έργο συνδυαζόμενο με τη δυνατότητα λειτουργίας εμπορευματικού κέντρου ή σταθμού να αλλάξει πολλαπλασιαστικά, την αναπτυξιακή εικόνα της περιοχής, του Νομού αλλά και της Περιφέρειας εν τέλει.

Υ.Γ.: Τέλος, ευχόμαστε και ελπίζουμε η νέα Δημοτική Αρχή, υπό τον κ. Απ. Γκλέτσο, με την  δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να κατορθώσει να παράξει έργο στα όρια του Δήμου της, ανάλογο τουλάχιστον αυτού που παρήγαγε η πρώην Ν.Α. Φθιώτιδας για την Ανατολική Φθιώτιδα τα προηγούμενα χρόνια και παραθέτουμε συνοπτικό Πίνακα έργων ανά πρώην Δήμο με τους σχετικούς προϋπολογισμούς :
                                                 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ – ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Α)ΕΧΙΝΑΙΩΝ
                                   Έργα         Προϋπολογισμός
Σύνολο Ολοκληρωμένων     12            449.100,00
Σύνολο Εκτελούμενων         2           2.863.000,00
Σύνολο Υπό Δημοπράτηση     8           4.192.000,00

Β)ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ
                                 Έργα         Προϋπολογισμός
Σύνολο Ολοκληρωμένων  41           14.100.000,00
Σύνολο Εκτελουμένων      4            3.410.000,00
Σύνολο Υπό Δημοπράτηση  5            2.800.000,00


Γ)ΣΤΥΛΙΔΑΣ
                                 Έργα         Προϋπολογισμός
Σύνολο Ολοκληρωμένων   44          4.145.000,00
Σύνολο Εκτελουμένων       5           520.000,00
Σύνολο Υπό Δημοπράτηση    0             00,00

ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ
                                  Έργα           Προϋπολογισμός
Σύνολο Ολοκληρωμένων  97,00           18.694.100,00
Σύνολο Εκτελουμένων     11,00            6.793.000,00
Σύνολο Υπό Δημοπράτηση 13,00            6.992.000,00

ΣΥΝΟΛΟ                        121,00           32.479.100,00

ΟΙ Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ενότητας Φθιώτιδας
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων ο Γιάννης Μπάκας

Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων ο Γιάννης Μπάκας

23/10/2018
Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου ανακοίνωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μπάκας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας