Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, η ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, τριών παρεμβάσεων αστικής ανάπλασης στις οδούς Ρούμελης και Αισχύλου στο Δήμο Λεβαδέων, προϋπολογισμού 1.670.352 €.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ τριών έργων του Δήμου Λεβαδέων, συνολικού προϋπολογισμού 1.670.352 €, στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων αστικών σχεδίων ανάπτυξης, και συγκεκριμένα:
• Κατασκευή οδού Αισχύλου από ποταμό Έρκυνα έως οδό Φίλωνος, προϋπολογισμού 635.231 €.
• Ύδρευση και όμβρια στην οδό Ρούμελης, προϋπολογισμού 195.121 €.
&
• Κατασκευή οδού Ρούμελης από Χαιρωνείας έως Αγ. Αθανασίου, προϋπολογισμού 840.000 €.

Πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για τη Λιβαδειά, αφού αναβαθμίζουν τον αστικό ιστό και κυρίως τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη σε δύο σημαντικούς οδικούς άξονες (Αισχύλου και Ρούμελης), διαμπερούς κυκλοφορίας.

«Προχωρούμε στην ένταξη και χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας : «Προχωρούμε πρακτικά στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, που είναι το δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μας. Σήμερα εντάχθηκαν τρία σημαντικά έργα για τη Λιβαδειά, συνολικού προϋπολογισμού 1.670.352 €. Είναι κατά βάση έργα οδικά που δημιουργούν νέες συνθήκες κυκλοφορίας στον ιστό της πόλης και αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα πρόσβασης και προσπέλασης στη Λιβαδειά. Η πλήρης διάνοιξη και κατασκευή των δρόμων Αισχύλου και Ρούμελης, είναι γνωστό, ότι είναι σχεδιασμός και προσπάθεια πολλών ετών, με στόχο να αποφορτιστεί το κέντρο και να δημιουργηθεί σύγχρονο οδικό δίκτυο στο βόρειο τμήμα στο οποίο αναπτύσσεται η πόλη. Τα έργα αυτά εντάσσονται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Λιβαδειάς για τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις κι εμείς ως Περιφέρεια, με την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ, εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή τους. Στόχος όλων, όπως τονίσαμε στις συναντήσεις με τους Δήμους, που έγιναν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, είναι να ενεργοποιηθούμε όλοι, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ και να παράξουμε έργο για τον τόπο μας και τους πολίτες».

 

 
Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας