Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ θεωρεί σαν φυσικό και αναγκαίο γεγονός την ανάπτυξη μαθητικών αγώνων όταν τα προβλήματα στα σχολεία είναι σημαντικά και επιδρούν στην αναγκαία μόρφωση τους.
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Όταν λείπουν τα βιβλία, λείπουν εκπαιδευτικοί και διαμορφώνονται πληθωρικά με αντιεκπαιδευτική λογική τμήματα.
Όταν οι σχολικές επιτροπές δεν διαθέτουν επαρκή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Όταν αντιλαμβάνονται πως η μόρφωση τους υποβαθμίζεται και προσαρμόζεται στην λογική μετατροπής τους σε φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, απλά καταρτισμένο, όσο χρειάζεται μια εκμεταλλευτική κοινωνία.

Όταν βλέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις και στην παιδεία να προχωρούν βαθύτερα. Ο δωρεάν χαρακτήρας της να εξαφανίζεται και οι οικογένειές τους να στριμώχνονται ακριβοπληρώνοντας μια τέτοια εκπαίδευση. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών αναδείχνονται σαν φυσικές και αναγκαίες. Σαν δείγμα υγείας σε μια κοινωνία που αναζητά δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον.

Γι’ αυτό τον λόγο τους αξίζει έπαινος και φυσικά κάθε συμπαράσταση των γονιών τους και όλων των εργαζομένων και φυσικά πρώτα και κύρια όλων των εκπαιδευτικών που αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην κοινωνία. Αντίθετη άποψη φαίνεται πως έχει ο κ. Εισαγγελέας της Λαμίας, που περιόδευσε τα σχολεία της πόλης για να αποθαρρύνει τους μαθητές και να σταματήσουν οι αγώνες τους.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί την ενέργεια του εισαγγελέα, είτε έγινε κατ’ εντολή, είτε με δική του πρωτοβουλία, σαν κοινωνικό-πολιτικά απαράδεκτη. Γι’ αυτό την καταδικάζει απερίφραστα και την παραδίδει στην κρίση του εργαζόμενου λαού. Αυτή η δικαστική παρέμβαση στο χώρο της Λαμίας έρχεται  σαν φυσική συνέχεια, σε προηγούμενη απόφαση άλλης δικαστού, να απαγορεύσει την ίδρυση σπουδαστικού συλλόγου που έβαζε στους στόχους του την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Απευθυνόμαστε στην Κυβέρνηση, στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση και τους καλούμε να βγάλουν συμπεράσματα και φυσικά να πάρουν θέση. Είμαστε βέβαιοι πως οι εργαζόμενοι της περιοχής θα κατανοήσουν τα γεγονότα και θα ανατρέψουν στην πράξη τις λογικές που αναδείχνουν αυτές οι άστοχες δικαστικές παρεμβάσεις, που στρέφoνται ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του ποινικοποιώντας κάθε διεκδίκηση.
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...
Είχαν «ρημάξει» καταστήματα και σπίτια στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Είχαν «ρημάξει» καταστήματα και σπίτια στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

22/02/2018
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι κλοπές, κυρίως από επιχειρήσεις και οικίες σε περιοχές του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας