Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συζητήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στη Βουλή η επίκαιρη του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου με θέμα: «Σύμπτωση ή προμελετημένος σχεδιασμός οι παράλληλες ενέργειες του Υπουργείου σας για την προώθηση επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας στην περιοχή Πόρτο-Λάφια της Καρυστίας;»
Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

Τις απαντήσεις από πλευράς κυβέρνησης έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε την εξαίρεση της περιοχής του Δήμου Καρύστου από την οριοθέτηση ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) διότι:

1. Υπάρχει στον οικισμό Πόρτο Λάφια οργανωμένος οικισμός από το 1969 και ο βουλευτής παρουσίασε τον ΦΕΚ εκείνης της χρονιάς. Στην περιοχή υπάρχουν ήδη 100 σπίτια και 1.100 ιδιοκτησίες στο σχέδιο.

2. Η περιοχή της ΠΟΑΥ καταλαμβάνει όλη τη Δυτική Ακτή του Ν. Ευβοϊκού και αν θεσμοθετηθεί θα γεμίσει κλουβιά και θα απαγορεύεται η δόμηση 1000 μέτρα εντός στεριάς! Άρα οι ιδιοκτησίες ακυρώνονται.

3. Διερωτήθηκε πως ξαφνικά το Δασαρχείο την χαρακτηρίζει δασική, ενώ τόσα χρόνια εκδίδονται άδειες οικοδομής... Καθόλου τυχαίο και μεθοδευμένο χαρακτηρίστηκε αυτό από τον κ. Μαρκόπουλο.

4. Αποκάλυψε, πως τόσο τη στρατηγική για το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες, όσο και τις επί μέρους περιβαλλοντικές μελέτες ανέλαβαν οι σύμβουλοι του ΣΕΘ, που αποτελείται από τις ίδιες τις εταιρείες Ιχθυοκαλλιεργειών. Ο βουλευτής διερωτήθηκε "αν βάλαμε το λύκο να φυλή τα πρόβατα.." και τέλος αποκάλυψε ότι τα ίδια πρόσωπα που είναι σύμβουλοι των εταιρειών είναι και σύμβουλοι ή ανάδοχοι μελετών στο Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Αναφέρθηκε σε ονόματα Αναγνόπουλος και Παπαγεωργίου που είναι μέσα σε όλες τις αποφάσεις... Μάλιστα ο κ. Παπαγεωργίου είναι σύμβουλος στον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού σαν ιχθυολόγος, ενώ είναι γνωστό ότι ο κ Γερουλάνος έχει στην ιδιοκτησία της οικογενείας του τις Ιχθυοκαλλιέργειες Κεφαλονιάς.

Για τα ονόματα ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν απαντά και στην ουσία παραδέχτηκε ότι δεν έχουν γίνει όλα όπως θα έπρεπε, ενώ επιφυλάχτηκε να ακούσει τους φορείς και το Δήμο Καρύστου…

Να τονιστεί ότι η συζήτηση για το Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών αναβλήθηκε.
Δημοφιλή σήμερα

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

19/11/2018
Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Θανάση Ζεμπίλη «Γέφυρα στο Μέλλον», Ιωάννα Δαριβέρη....
Ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα

Ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα

19/11/2018
Το 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Noεμβρίου. Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε στις 2...
Η Κεντροδεξιά στην Εύβοια οργανώνεται

Η Κεντροδεξιά στην Εύβοια οργανώνεται

19/11/2018
Η Κεντροδεξιά στην Εύβοια οργανώνεται δηλώνει ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Κώστας Μαρκόπουλος....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας