Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του έργου βελτιώσεων και διαρρυθμίσεων του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου Λαμίας, προϋπολογισμού 14.354.100 € και συμβατικού αντικειμένου 6.937.747 €.

υπεγράφη η σύμβαση απο τον Κλ.Περγαντά
υπεγράφη η σύμβαση απο τον Κλ.Περγαντά

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 3 Οκτωβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου βελτιώσεων και διαμορφώσεων στο παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας. Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 14.354.100 € και συμβατικό αντικείμενο 6.937.747 €.

Είναι μια σημαντική παρέμβαση στο παλαιό Νοσοκομείο Λαμίας (Σανατόριο), που αποσκοπεί, με την ανακατασκευή του κτιρίου, να δημιουργηθούν 202 νέες κλίνες, που εντάσσονται στο συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου.
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:
• Η στατική ενίσχυση του κτιριακού συγκροτήματος, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας
• Η αντικατάσταση της υπάρχουσας στέγης
• Η κατασκευή νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
• Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με σκοπό την ένταξη του κτιρίου σε ένα ενιαίο συγκρότημα με το Γενικό Νοσοκομείο.

«Σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση για να ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο στον τομέα της υγείας», τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς. «Ένα έργο μεγάλο και σημαντικό, όχι μόνο για τη Λαμία, αλλά για όλη τη Φθιώτιδα. Στόχος είναι η αναβάθμιση και επέκταση του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να λειτουργήσουν 202 νέες κλίνες και να προσφέρονται σύγχρονες και καλές υπηρεσίες στους πολίτες.
Εμείς απ΄την πλευρά μας, ως αιρετή Περιφέρεια, ενεργοποιούμε πλήρως το ΕΣΠΑ, αξιοποιούμε τους χρηματοδοτικούς πόρους, έτσι ώστε να γίνουν έργα χρήσιμα και αναγκαία για τον τόπο μας και την κοινωνία. Η δύσκολη δουλειά είναι τώρα και είναι μπροστά μας. Αυτή την κρίσιμη εποχή, έχουμε εστιάσει στη στενή συνεργασία με τους φορείς και στην εντατικοποίηση των προσπαθειών μας, για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ και να κάνουμε το ΕΣΠΑ ένα πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα.»

 

 


 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας