Στην Εξεταστική Επιτροπή της υπόθεσης Βατοπαιδίου, συμμετέχει και ο βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος.

Ο βουλευτής Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλος, ένας εκ των 12 βουλευτών της Ν.Δ. που την εκπροσωπούν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου κατέθεσε 2 Υπουργικές αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Λαλιώτη δημοσιευμένες στα ΦΕΚ (1/9/1996 και 1/9/1998) με τα οποία κηρυσσόταν υδροβιότοπος η λίμνη Βιστονίδα για δύο χρόνια 1996-98 και ακόμα για ένα 1998-1999 και έκτοτε παύει οριστικά η προστασία της Λίμνης από την ιδιότητα του Εθνικού Πάρκου.

Οι παραπάνω Υπουργικές αποφάσεις καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ και του κ. Λαλιώτη ότι προστάτευαν τη λίμνη με Προεδρικό Διάταγμα.

Η αποκάλυψη προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην Επιτροπή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έφερε σε αμηχανία την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία μετά τις αποκαλύψεις του βουλευτού Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλου, αποφάσισε να καλέσει σαν μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή τον τέως Υπουργό κ. Λαλιώτη για να δώσει εξηγήσεις και να διαλευκανθεί μια σκοτεινή περίοδος κατά την οποία η Ν.Δ. πιστεύει ότι δημιουργούνταν ιδιαίτερες συνθήκες ώστε να παραδοθεί η λίμνη από το Δημόσιο στη Μονή, όπως έπραξε με Yπουργική απόφαση ο Υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Φωτιάδης, τον Ιούνιο του 2003.

Ακολουθείστε μας στο Google News