Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που συμμετέχει για μια ακόμα φορά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Θερμοπύλες 2500 χρόνια!!
Θερμοπύλες 2500 χρόνια!!

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από 23 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2011, με την διοργάνωση σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων με το ειδικό θέμα: «Ιστορικές και αρχαιολογικές μαρτυρίες της Περσικής εισβολής στο χώρο της Φθιώτιδας», συνδιοργανώνει με το Δήμο Λαμιέων και με τη συνεργασία του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας τη ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ - ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.), με τίτλο «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, 2.500 ΧΡΟΝΙΑ» στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 μ.μ.
Διάρκεια της έκθεσης έως 30 Οκτωβρίου 2011.

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης και ώρα 7.00 μ.μ θα προηγηθεί ομιλία της Προϊσταμένης της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων κας Μαρίας–Φωτεινής Παπακωνσταντίνου σχετικά με την συμμετοχή της Εφορείας στο εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου Λαμίας.

Οι δύο σημαντικότεροι σταθμοί της πορείας του Ξέρξη προς την Αθήνα το 480 π.Χ. στον χώρο τον οποίο καταλαμβάνει σήμερα ο νομός Φθιώτιδας -οι Θερμοπύλες με την περιώνυμη μάχη και οι Άβες, όπου το περίφημο μαντείο και ο ναός του Απόλλωνος, τον οποίο κατέκαυσαν οι Πέρσες στο διάβα τους- γίνονται οι άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η εκδήλωση, με διαφορετικό στην κάθε περίπτωση τρόπο: Οι Θερμοπύλες, μέσα από μια εικαστική προσέγγιση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας και οι Άβες μέσα από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ανασκαφών των τελευταίων ετών.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δημοφιλή σήμερα

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

17/8/2018
Η Μαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Αθανάσιου Πρωτόπαππα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας