Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το σύμφωνο συμμόρφωσης που συμφώνησαν οι κυβερνητικοί παράγοντες με την διεύθυνση της εταιρείας της ΛΑΡΚΟ αποτελεί πρόκληση στην νοημοσύνη του λαού.
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Οι προαναφερόμενοι αποδέχονται την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος για παραβιάσεις της ΛΑΡΚΟ στον τομέα των μέτρων που είναι απαραίτητα για την προστασία του περιβάλλοντος, αποκρύπτοντας πως όλα γίνονταν με κυβερνητικές οδηγίες.

Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζουν πως πρέπει να συνεχίσει η ΛΑΡΚΟ την λειτουργία της και να πάρει σταδιακά τα αναγκαία μέτρα, για την προστασία του περιβάλλοντος, σε ένα διάστημα τριών χρόνων, που μπορεί εύκολα με υπουργική απόφαση να επιμηκυνθεί.

Αυτό φυσικά αποσκοπεί στο να μην βρει εκκρεμότητες ο υποψήφιος αγοραστής της ΛΑΡΚΟ στον τομέα των περιβαλλοντικών μελετών. Αποσκοπεί στο να τον αποδεσμεύσει από την υποχρέωση μελετών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων του. Να τον προφυλάξει από τυχόν συγκρούσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση και σαν πρόσθετες παραχωρήσεις, του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πετ κοκ και φυσικό αέριο σαν καύσιμη ύλη. Του δίνει το δικαίωμα να φτιάξει μονάδα ή μονάδες παραγωγής ενέργειας. Του δίνει το δικαίωμα να φτιάξει σταθμό μεταφοράς ενέργειας. Να αξιοποιήσει το λιμάνι και την δυνατότητα σύνδεσης του με την Εύβοια, όπου ετοιμάζεται ιδιωτική ΒΙΠΕ με αντίστοιχο προσανατολισμό και περιεχόμενο.
Έτσι θα μειωθεί το κόστος παραγωγής της ΛΑΡΚΟ και θα αναπτυχθεί μια μεγάλη ιδιωτική μονάδα παραγωγής και συγκέντρωσης ενέργειας, που όπως φαίνεται διευκολύνει τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων που κινούνται σε αυτό τον τομέα και χρόνια τώρα γλυκό-κοιτάνε την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Δίνει την ευκαιρία στον ιδιώτη - κεφαλαιοκράτη να επεκτείνει τις δραστηριότητες της ΛΑΡΚΟ και σε άλλους τομείς, όπως αυτός της ενέργειας που έχει αυξανόμενο ενδιαφέρον και μπορεί να γίνει και ο βασικός ή και να κυριαρχήσει εκτοπίζοντας ή υποβαθμίζοντας άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

Μιλάνε για όρους και προϋποθέσεις προστασίας του περιβάλλοντος και θέλουν να τραβήξουν την συζήτηση μόνο σε αυτόν τον τομέα που θεωρούν ανώδυνο:
1.γιατί θέλουν να κρύψουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας,
2.γιατί επιδιώκουν να ξεχάσουμε, πως, στον καπιταλισμό οι κεφαλαιοκράτες κάνουν ότι τους συμφέρει αδιαφορώντας για την προστασία του περιβάλλοντος που κοστίζει γι’ αυτούς. Τους συμφέρει περισσότερο να λαδώνουν την εκάστοτε εξουσία και να πληρώνουν κάποια μικρό-πρόστιμα.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει αυτές τις καλά σχεδιασμένες διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, που επεκτείνουν και βαθαίνουν την απελευθέρωση της παραγωγής και αγοράς ενέργειας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Αποκαλύπτει πως όλα αυτά είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, μια και ξεπουλιέται λαική περιουσία και χτίζονται μονοπώλια που θα πουλάνε πανάκριβο το ρεύμα ξεζουμίζοντας το λαό.
Καλεί τον λαό να αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Να προστατέψει την λαική περιουσία και το δικαίωμα του για φτηνή ενέργεια.

Καλεί τον περιφερειάρχη να θέσει άμεσα θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Tags:
Δημοφιλή σήμερα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....
Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

13/11/2018
Πρόσκληση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχει στην 67η διοργάνωση του National Prayer Br...
Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

13/11/2018
Ξεκίνησε η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας