Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η αποφυγή λήψης απόφασης από το Eurogroup για την χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, έχει «ζωντανέψει» τον εφιάλτη της εσωτερικής στάσης πληρωμών.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού τα ταμειακά διαθέσιμα καλύπτουν τις ανάγκες μέχρι και το μέσον του Νοεμβρίου.

Εντός του Οκτωβρίου και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει σε μισθούς και συντάξεις, το ποσό των 2,25 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εκπορεύονται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι επιτελείς του εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν χρήματα απ΄ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο έχει συσταθεί για τη στήριξη των τραπεζών) ή από έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η χθεσινή αναφορά του κ. Βενιζέλου, και μάλιστα, με έμφαση, πως «αν θέλουμε να συνεχίσει να πληρώνει το δημόσιο μισθούς και συντάξεις, τότε οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους», μεταφράζεται σε προσμονή των στελεχών του υπουργείο είσπραξης ενός αρκετά μεγάλου ποσού, εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ, από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες και την εισφορά αλληλεγγύης, ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή μέρους μισθών και συντάξεων του δημοσίου.

dailynews24.gr
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας