Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η αποφυγή λήψης απόφασης από το Eurogroup για την χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, έχει «ζωντανέψει» τον εφιάλτη της εσωτερικής στάσης πληρωμών.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού τα ταμειακά διαθέσιμα καλύπτουν τις ανάγκες μέχρι και το μέσον του Νοεμβρίου.

Εντός του Οκτωβρίου και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει σε μισθούς και συντάξεις, το ποσό των 2,25 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εκπορεύονται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι επιτελείς του εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν χρήματα απ΄ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο έχει συσταθεί για τη στήριξη των τραπεζών) ή από έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η χθεσινή αναφορά του κ. Βενιζέλου, και μάλιστα, με έμφαση, πως «αν θέλουμε να συνεχίσει να πληρώνει το δημόσιο μισθούς και συντάξεις, τότε οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους», μεταφράζεται σε προσμονή των στελεχών του υπουργείο είσπραξης ενός αρκετά μεγάλου ποσού, εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ, από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες και την εισφορά αλληλεγγύης, ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή μέρους μισθών και συντάξεων του δημοσίου.

dailynews24.gr
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας