Πλήρης διαχωρισμός της παράταξης της ΠΑΣΚ Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας από την κυβέρνηση και την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. «Το μόνο κοινό σημείο μας πλέον είναι το πράσινο χρώμα, αλλά αυτό θα το κρατήσουμε ως ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τις δύσκολες μέρες και τις προκλήσεις που έρχονται.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ:

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στην, από 3/9/11 ομόφωνη απόφαση του πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε., για τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Η παράταξή μας έθετε πάντα ως πρώτη επιλογή την ανεξαρτησία της από τον πολιτικό φορέα με τον οποίο υπήρχε ιδεολογική εγγύτητα. Παρόλα αυτά, θεωρούμε χρήσιμο να επισημάνουμε ορισμένα βασικά σημεία του θέματος, ώστε να γίνει απολύτως ξεκάθαρος ο λόγος και οι θέσεις μας σε όλους τους συναδέλφους σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε.

Οι ιδέες του σοσιαλισμού, γοήτευσαν και οδήγησαν σε αγώνες με σημαντικά επιτεύγματα ολόκληρες γενιές στη χώρα μας και λαούς στον υπόλοιπο κόσμο. Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ένωσε τις πιο προοδευτικές δυνάμεις της χώρας και εξέφρασε τις αγωνίες και τις ελπίδες του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Στα χρόνια που ακολούθησαν πολλά πράγματα έγιναν, άλλα ξεχάστηκαν και πολλά πήραν άλλο δρόμο. Σε κάθε περίπτωση οι αρχές για πολιτική, οικονομική, κοινωνική δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία, είναι πάντα επίκαιρες.

Η κυβερνητική πολιτική που ασκείται σήμερα δε έχει καμία σχέση με αυτές τις παρακαταθήκες. Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που ακολουθεί έχει οδηγήσει τα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Χωρίς καμία αίσθηση δικαιοσύνης, στέλνει στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, οδηγεί μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα επιδομάτων φτώχειας, προχωρώντας σε συνεχείς οριζόντιες περικοπές, ξεθεμελιώνει τις εργασιακές σχέσεις και διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής πολιτικής (υγεία-παιδεία).

Όσες και όσοι έχουμε αγωνιστεί για χρόνια με την παράταξη της ΠΑΣΚ μέσα στα συνδικάτα για τη στήριξη των εργαζομένων και για την αναδιανομή του πλούτου της χώρας προς όφελος των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Ας ακολουθήσει μέχρι τέλος η κυβέρνηση το δρόμο που έχει επιλέξει. Δεν έχουμε κανένα δισταγμό, απέχουμε από κάθε κομματική δραστηριότητα, δε μας ενδιαφέρει καμία καρέκλα, η θέση μας είναι εκεί που ήταν όλα αυτά τα χρόνια, δίπλα στο συνάδελφο, στα σχολεία, στο δρόμο, στις συνελεύσεις, στα συλλαλητήρια. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών που ακολουθούνται, θα παλέψουμε για την πραγμάτωση των προσδοκιών μας για τον κλάδο, για την εκπλήρωση των ονείρων μας για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Τους επιστρέφουμε την αντιλαϊκή πολιτική του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου που έχει τσακίσει το συνεπή έλληνα φορολογούμενο την ίδια ώρα που η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία και οι καταθέσεις στην Ελβετία αυξάνονται συνεχώς.

Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όσοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα πίνουν ‘εις υγεία των κορόιδων’.

Το μόνο κοινό σημείο μας πλέον είναι το πράσινο χρώμα, αλλά αυτό θα το κρατήσουμε ως ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τις δύσκολες μέρες και τις προκλήσεις που έρχονται.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους και καλό αγώνα…

Ακολουθείστε μας στο Google News