Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Χαριστική βολή της κυβέρνησης στην καρδιά του κόσμου της μισθωτής εργασίας αποτελεί το νέο μισθολόγιο της εξαθλίωσης, υποστηρίζει η ΠΑΣΚ Δασκάλων - Νηπιαγωγών, που έχει διαχωρίσει τη θέση της απο την κυβερνητική - οικονομική πολιτική και καλεί όλους σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις την εβδομάδα που μας έρχεται. 

Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. τονίζει μεταξύ άλλων για το νέο μισθολόγιο:

Σε νέες δραματικές περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, του εφάπαξ, των επικουρικών συντάξεων και σε "φορολογική αφαίμαξη" προχώρησε η κυβέρνηση με τη νέα καταιγίδα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη. Το νέο πολυνομοσχέδιο, αποτελεί τη χαριστική βολή της κυβέρνησης στην καρδιά του κόσμου της μισθωτής εργασίας και της εκπαίδευσης, οδηγώντας και τους εκπαιδευτικούς στον οικονομικό αφανισμό και στη φτώχεια.
Οι χωρίς τέλος μειώσεις των αποδοχών μας, κατεβάζουν τον «καθαρό μισθό» των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών στα επίπεδα προνοιακού επιδόματος των 575 - 660 ευρώ. Το νέο «μαχαίρι» στις ήδη πενιχρές αποδοχές, των χειρότερα αμειβόμενων δημοσίων υπαλλήλων της χώρας, οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στα όρια της πείνας.
Ακόμη τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα ανατρέπονται βίαια και το κοινωνικό κράτος εξαφανίζεται.. Η σύνδεση του μισθού-βαθμού με την αξιολόγηση, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, στόχο έχει την απόλυτη πειθάρχηση των εξαθλιωμένων εκπαιδευτικών στην εκάστοτε πολιτική και διοικητική εξουσία.
Επιπλέον με τη νέα φορολογική κλίμακα καλούνται να πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου φτώχειας. Η πρόσθετη επιβάρυνση είναι και αυτή οριζόντια. Πλήττει σχεδόν το ίδιο τους φτωχούς και τους «μεσαίους» και λιγότερο τους πλουσίους!!!!!. Για παράδειγμα, η μέγιστη επιβάρυνση με τη νέα κλίμακα υπάρχει σε όσους δηλώσουν εισόδημα 32.000 ευρώ (900 ευρώ επιπλέον φόρος). Για εισοδήματα από 40.000 ευρώ και πάνω, όμως, η επιβάρυνση δεν ξεπερνά τα 820 ευρώ...
Η απάντησή μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους, σε αυτή τη βάρβαρη και άδικη ασκούμενη κυβερνητική πολιτική θα είναι ΑΓΩΝΑΣ μέχρι τη νίκη. ΑΓΩΝΑΣ μέχρι να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική που μετατρέπει την πατρίδα μας σε τριτοκοσμική χώρα, διαλύει τη δημόσια διοίκηση, εξαθλιώνει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και μετατρέπει τις κοινωνικές ανάγκες σε εμπόρευμα. Αγώνας με το σύνολο των εργαζόμενων, χωρίς περιχαρακώσεις, λαϊκισμούς, απόλυτες αλήθειες και ηγεμονικές λογικές.
Καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Να μην ξεχνούν ότι είναι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και όχι της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΛΑΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας