Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης και ολοκλήρωσης του αποχετευτικού του δικτύου λυμάτων της Νέας Αρτάκης.

Θ.Ζεμπίλης και Μ.Φωτάκης επιβλέπουν το έργο
Θ.Ζεμπίλης και Μ.Φωτάκης επιβλέπουν το έργο

Ξεκίνησαν (στην παραλιακή, μετά τη στροφή της πρώην «Ακτής» και προς τη Φανερωμένη) από την ανάδοχο κατασκευαστική κοινοπραξία (Τεχνική 2000 ΑΕ – Ερατοσθένης Τεχνική ΑΕ – Ανωδομή ΑΤΕΒΕ – Δημ. Ι. Βαρελάς) οι εργασίες ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ του ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ, έργου με προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση κατά 66% από το ΕΠΠΕΡ και στο υπόλοιπο από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

"Πρόκειται για σημαντικό έργο που αφορά στην ολοκλήρωση του εναπομείναντος δικτύου αποχέτευσης λυμάτων του οικισμού Νέας Αρτάκης» σημειώνει ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης.

Το έργο αναφέρεται ειδικότερα σε τμήματα του δικτύου, συνολικού μήκους 12.848 μέτρων και ενός αντλιοστασίου, που θα κατασκευαστούν εντός των πολεοδομικών ορίων του οικισμού, καλύπτοντάς τον λειτουργικά κατά 100%.

Το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού (οι κλίσεις του δεν παρουσιάζουν έντονες αυξομειώσεις) περιλαμβάνει 4 κύριους συλλεκτήριους αγωγούς βαρύτητας (διέρχονται από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο), οι οποίοι συγκλίνουν σε 2 φρεάτια.

Ενώ το αντλιοστάσιο και η υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, επαρκούν για να δεχθούν το φορτίο από το υπό κατασκευή δίκτυο.

Με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης του εναπομείναντος δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, η ΔΕΥΑΧ, εκ παραλλήλου, θα ξεκινήσει την κατασκευή του τριτεύοντος δικτύου, δηλ. την τελική φάση σύνδεσης των κτηρίων με τον αγωγό που θα περνάει έμπροσθέν τους. Με το κόστος να καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη σύνδεσης και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ.

 
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

17/02/2018
Μία σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας