Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης και ολοκλήρωσης του αποχετευτικού του δικτύου λυμάτων της Νέας Αρτάκης.

Θ.Ζεμπίλης και Μ.Φωτάκης επιβλέπουν το έργο
Θ.Ζεμπίλης και Μ.Φωτάκης επιβλέπουν το έργο

Ξεκίνησαν (στην παραλιακή, μετά τη στροφή της πρώην «Ακτής» και προς τη Φανερωμένη) από την ανάδοχο κατασκευαστική κοινοπραξία (Τεχνική 2000 ΑΕ – Ερατοσθένης Τεχνική ΑΕ – Ανωδομή ΑΤΕΒΕ – Δημ. Ι. Βαρελάς) οι εργασίες ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ του ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ, έργου με προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση κατά 66% από το ΕΠΠΕΡ και στο υπόλοιπο από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

"Πρόκειται για σημαντικό έργο που αφορά στην ολοκλήρωση του εναπομείναντος δικτύου αποχέτευσης λυμάτων του οικισμού Νέας Αρτάκης» σημειώνει ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης.

Το έργο αναφέρεται ειδικότερα σε τμήματα του δικτύου, συνολικού μήκους 12.848 μέτρων και ενός αντλιοστασίου, που θα κατασκευαστούν εντός των πολεοδομικών ορίων του οικισμού, καλύπτοντάς τον λειτουργικά κατά 100%.

Το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού (οι κλίσεις του δεν παρουσιάζουν έντονες αυξομειώσεις) περιλαμβάνει 4 κύριους συλλεκτήριους αγωγούς βαρύτητας (διέρχονται από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο), οι οποίοι συγκλίνουν σε 2 φρεάτια.

Ενώ το αντλιοστάσιο και η υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, επαρκούν για να δεχθούν το φορτίο από το υπό κατασκευή δίκτυο.

Με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης του εναπομείναντος δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, η ΔΕΥΑΧ, εκ παραλλήλου, θα ξεκινήσει την κατασκευή του τριτεύοντος δικτύου, δηλ. την τελική φάση σύνδεσης των κτηρίων με τον αγωγό που θα περνάει έμπροσθέν τους. Με το κόστος να καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη σύνδεσης και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ.

 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

19/9/2018
Το Ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας