Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Σκύρο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα αναπτυξιακά θέματα του νησιού.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλ.Περγαντάς στην Σκύρο
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλ.Περγαντάς στην Σκύρο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύρου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, παρευρέθηκε και συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, παρουσία Περιφερειακών Συμβούλων και φορέων της περιοχής, όπου έγινε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα και τις δυνατότητες της περιοχής.

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικασία, που εστιάστηκε στα ζητήματα υποδομών και ανάπτυξης της Σκύρου, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε σημαντικά θέματα για το νησί, που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, και συγκεκριμένα:
*Δεσμεύτηκε για την άμεση έναρξη και υλοποίηση του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων της πόλης Σκύρου», το οποίο χρηματοδοτείται με 4.300.000 € από το ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ) μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια.
*Αναφέρθηκε στο έργο του εκσυγχρονισμού του λιμανιού της Κύμης, προϋπολογισμού 8.979.000 € (ΕΣΠΑ), για το οποίο έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και πρόκειται να συμβασιοποιηθεί και να ξεκινήσει να υλοποιείται άμεσα.
*Αναφέρθηκε στο οδικό έργο στο Στόμιο (αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων), το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα με προϋπολογισμό 2.033.000 € (Ειδικό Αναπτυξιακό της Περιφέρειας - ΣΑΕΠ 766).

Επιπλέον ο κ. Περγαντάς τόνισε ότι  για τη Σκύρο είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Πρόγραμμα και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, έργα πολιτισμού που αφορούν τον οικισμό Παλαμαρίου, καθώς και τα Μνημεία στο Κάστρο, συνολικού προϋπολογισμού 4.678.000 €, που υλοποιούνται μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και εξελίσσονται ομαλά.

Στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν επίσης τα έργα :
•Ύδρευσης στην περιοχή Πεύκου, προμήθειας μονάδας αφαλάτωσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του Μώλου και διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκύρο.
•Ολοκλήρωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου και περιβάλλοντος χώρου, καθώς και η προμήθεια εξοπλισμού.

Ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκε στο έργο της πρώην Νομαρχίας και του τότε Νομάρχη και νυν Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουραντά, που με την υλοποίησή του, δόθηκαν λύσεις σε προβλήματα και δημιουργήθηκαν στο νησί τις Σκύρου σημαντικές υποδομές, όπως ενδεικτικά: έργα στο λιμάνι, οδοποιία, περιφερειακό ιατρείο και έργα προστασίας του περιβάλλοντος.

Επιπλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε ευρύτατη συζήτηση για το αιολικό πάρκο, του οποίου η γνωμοδότηση περιβαλλοντικών όρων, θα αποτελέσει αντικείμενο της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
«Ανοιχτή συζήτηση για τα ζητήματα υποδομών και ανάπτυξης της Σκύρου» χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας: «Επιδιώκουμε το διάλογο και την επικοινωνία σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.

Η σημερινή επίσκεψη ήταν μια ευκαιρία ουσιαστικής συνεργασίας με τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και φορείς του τόπου, με στόχο να συζητήσουμε και να δρομολογήσουμε τα σημαντικά ζητήματα της Σκύρου.

Από την πλευρά μας αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα κονδύλια, είτε μέσα από το ΕΣΠΑ, είτε μέσα από Εθνικούς πόρους, για να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη κάθε περιοχή. Σκοπός της προσπάθειάς μας, ειδικά αυτή την οικονομικά κρίσιμη συγκυρία, είναι να βάλουμε προτεραιότητες και να ιεραρχήσουμε ανάγκες, στην κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας».

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης, σχολιάζοντας το δελτίο τύπου του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, που εκπροσωπείται από την κ. Σπανούδη, επεσήμανε: «Είμαστε παρόντες και διαβουλευόμαστε με τους φορείς για τα ζητήματα του τόπου, ενώ κάποιοι άλλοι, προτιμούν διά της απουσίας τους, να κάνουν κριτική».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίνος (12/10/2011 4:25:14 μμ)
Πάλι καλά που δεν τον βάλανε να κάνει τον συντονιστή του πυροσβέστη! όπως κατά την b>a href=http://anemogennitries-idioktisiako-kathesto.blogspot.com/2008/07/blog-post.html>επίσκεψη του Περιφεριάρχη Αθανασίου Σκορδά στη Σκύρο/a>/b>, ίσως και να τον ενημέρωσαν για το πόρισμα των αιτιών των πυρκαγιών κατόπιν δικής του ανησυχίας. Σίγουρα θα έφυγε κι αυτός ΚΑΙ εξ ιδίου ενδιαφέροντος ενημερωμένος, και με περισσή γνώση διεφθαρμένος! Κι ούτε θα πέσανε ψύλλοι στ΄ αυτιά του περί καταπάτησης και κατάχρησης τις δημοτικής περιουσίας, ή τι ποιος? ο αντιδήμαρχος να του είπε?? ότι το πλιάτσικο συνεχίζεται στη δημοτική χορτονομή, αλλά το ΜΟΝΟΛΚ του στο μάτι του εμποδίζει να βλέπει ΚουΚουδεξιά και σοσιαλιστικά! Μπα εγώ πιστεύω ότι πήγε να δώσει τα εύσημα διαπιστευτήρια τις αρωγής στη στήριξη b>a href=http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/26863%20>στον κοινό τους Δήμαρχο!/a>/b>και να μη του καίγεται καρφί μέχρι να μας βγάλουν την ψυχή μαζί με το ΔΝΤ. Έτσι κι αλλιώς το θέμα να μη μας βγει ξεφτίλα το όνομα πριν απολεύσουμε από τη ζωή, από κει πέρα όσα πιο πολά αργύρια αφήσουν στα παιδιά ΤΟΥΣ, γιατί απλούστατα τα παιδιά δεν είναι ΟΛΟΝΩΝ παιδιά, καθότι τα σπερματοζωάρια των καταχραστών τις δημόσιας περιουσίας έχουν προέλευση γενεαλογικής πολιτικομιξίας! Από κει και πέρα δεν έχει και άδικο για το ότι ..κάποιοι άλλοι, προτιμούν διά της απουσίας τους, να κάνουν κριτική.. λες και δεν είναι? η δε θέλουν να είναι? ενημερωμένοι! Η ουσία παραμένει! b>a href=http://www.gopetition.com/petition/44615.html>Κατάργηση του ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ /a>/b>
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας