Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δύο ερωτήσεις με θέμα την ενέργεια και τη ΔΕΗ στην Εύβοια κατέθεσε ο Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Η πρώτη ερώτηση αφορά τον αποχαρακτηρισμό του δικτύου της Εύβοιας ως κορεσμένου, παρουσιάζοντας τα εξής βασικά επιχειρήματα:

1. ότι μετά το κλείσιμο της μονάδας ΑΗΣ Αλιβερίου απελευθερώνονται εκατοντάδες επιπλέον MW για τις γραμμές μεταφοράς 150KV,

2. Ότι οι γραμμές προς το βόρειο τμήμα του νομού είναι ελεύθερες και

3. Ότι η μονάδα που τώρα κατασκευάζεται αφορά τις νέες γραμμές των 400ΚV και όχι αυτές των 150KV.
Στόχος του βουλευτή είναι να πιέσει για τον αποχαρακτηρισμό του δικτύου, καθώς θα προσφέρει ευκαιρίες για νέα επενδυτικά προγράμματα, όπως περισσότερα φωτοβολταϊκά.
Η δεύτερη αφορά την υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς 150KV στο Αλιβέρι και ζητάει απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο να γίνει η υπογειοποίηση στη μισή πόλη και όχι στο σύνολό της.
Ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των ερωτήσεων αντίστοιχα:
1Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Αποχαρακτηρισμός του δικτύου της Εύβοιας ως κορεσμένο 
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με αποφάσεις παρελθόντων ετών το δίκτυο της Εύβοιας είχε χαρακτηριστεί κορεσμένο. Ωστόσο, μετά το κλείσιμο της μονάδας ΑΗΣ Αλιβερίου δίνεται δυνατότητα εκατοντάδων επιπλέον MW για τις γραμμές μεταφοράς 150KV. Eπιπρόσθετα, οι γραμμές προς το βόρειο τμήμα είναι ελεύθερες, ενώ η μονάδα που τώρα κατασκευάζεται αφορά τις νέες γραμμές των 400ΚV και όχι των 150KV.
Για λόγους που δεν κατανοούμε, η καθυστέρηση στον αποχαρακτηρισμό του δικτύου έχει σαν συνέπεια να λιμνάζουν επενδυτικά σχέδια (φωτοβολταϊκών, αιολικών πάρκων) σε μια στιγμή που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη στο νομό και ευρύτερα σε εθνικό επίπεδο.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε
-Για ποιους λόγους σημειώνεται αυτή η καθυστέρηση στον αποχαρακτηρισμό του δικτύου της Εύβοιας, εφόσον υπάρχουν νέα δεδομένα και τι σκοπεύετε να κάνετε γι’ αυτό;
2Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Υπογειοποίηση Γραμμών Μεταφοράς 150KV στο Αλιβέρι
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με παλαιότερες δεσμεύσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ και προς την προηγούμενη δημοτική αρχή,  προγραμματίζεται το έργο υπογειοποίησης των Γραμμών Μεταφοράς 150KV στην πόλη του Αλιβερίου. Πλην όμως, ο σχεδιασμός, όπως είναι σήμερα, είναι ελλιπής, καθώς αφορά μόνο τη μισή πόλη του Αλιβερίου, ενώ η οριστική λύση θα ήταν η υπογειοποίηση να έφτανε περίπου μέχρι την περιοχή του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1.Για ποιους λόγους το έργο της υπογειοποίησης των Γ/Μ 150KV δεν καλύπτει  σε όλη την πόλη του Αλιβερίου;
2.Είναι στα σχέδια του Υπουργείου να επεκταθεί για το σύνολο της πόλης και αν ναι με ποιο χρονοδιάγραμμα;
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας