Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε στις 10 Οκτωβρίου 2011, η Βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση στα πλαίσια της συζήτησης επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2012.
Αφροδίτη Παπαθανάση
Αφροδίτη Παπαθανάση

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ.Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης.Βασικά σημεία της παρέμβασης της Βουλευτή:

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΑ:
•Το ζητούμενο σήμερα είναι να σταματήσει το αίσθημα του φόβου στη κοινωνία. Δεν μπορεί να πορευθεί η κοινωνία με φόβο. Είναι πραγματικά δύσκολες και μοναδικές οι συνθήκες, αλλά χρειαζόμαστε σταθερή τροχιά – βήματα εξόδου από την κρίση και προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι τα μέτρα να πιάσουν τόπο, να υπάρχουν και θετικοί δείκτες.

Πρέπει να απαντήσουμε άμεσα σε δύο σημεία. Στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και στο θέμα ρευστότητας και μετά από αυτό θα κάνουμε τα βήματα που δίνουν την αίσθηση ασφάλειας στον κόσμο.

•Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να δούμε είναι το πώς, μέσα από αυτή τη δύσκολη διαδικασία που περνάει η χώρα, το πολιτικό δυναμικό της χώρας θα αντισταθεί στις Κασσάνδρες των «σωτήρων των ΜΜΕ» και θα ανακτήσει την αξιοπιστία του , ώστε να εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες το πολιτικό σύστημα.

Διαφορετικά, το σενάριο δεν θα είναι καλό , άρα ποιες είναι οι ευθύνες και οι επιλογές σήμερα του πολιτικού δυναμικού , απέναντι στην Δημοκρατία και στην σωτηρία της Χώρας.

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ & ΣΥΝΘΗΚΕΣ:
•Η «ιστορία» εξελίσσεται σε απόλυτα ρευστό και ασταθές διεθνές περιβάλλον.
•Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα συστημικά προβλήματα και για το ευρώ και με την νομισματική ένωση. Τα θέματα κρίσης, χρέους και ρευστότητας , δυστυχώς , είναι κυρίαρχα εντός  της ευρωζώνης. Αμφιθυμία στη λήψη πολιτικών αποφάσεων και δυστυχώς, αναγνωρίζουμε όλοι ότι, δεν υπάρχει ισχυρός πολιτικός προσανατολισμός στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
•Στο εσωτερικό μέτωπο , το πολιτικό δυναμικό της χώρας είναι αντιμέτωπο με στρεβλώσεις δεκαετιών.

o Έχουμε ένα κρατικοδίαιτο ακόμη παραγωγικό μοντέλο με τις γνωστές του αδυναμίες,
o Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα «κοινωνικά όνειρα» - μιας κοινωνίας που της μεταφέραμε ως πολιτικό σύστημα συγκεκριμένα όνειρα και διαπαιδαγώγηση, του μονόδρομου του Δημοσίου, της εύκολης αποκατάστασης, το όνειρο και το status του εύκολου πλουτισμού. Και όλα αυτά κατέρρευσαν.
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας