Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

«Γερή ανάσα» για την πόλη της Χαλκίδας, η αποκομιδή απορριμμάτων στα σημεία αιχμής των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Με απόφαση του Σωματείου, έγινε στη βραδινή βάρδια, εθελοντική αποκομιδή των σκουπιδιών απο συνεργεία της καθαριότητας. Στο πλευρό τους ο Δήμαρχος, Θ.Ζεμπίλης και ο αντιδήμαρχος, Σ.Σκλιάς.

εθελοντική αποκομιδή απορριμμάτων
εθελοντική αποκομιδή απορριμμάτων

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχίζουν τις καταλήψεις έως και την προσεχή Τετάρτη (19 Οκτωβρίου, οπότε και η 24ωρη της ΓΣΕΕ) και οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) τους.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χαλκιδέων, από την αρχή των καταλήψεων, έχουν –σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή- επιδείξει ευαίσθητα ανακλαστικά προκειμένου να μην δημιουργηθεί έντονη ανησυχία για τη δημόσια υγεία και να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε κοινωνικές υποδομές, φροντίζοντας α) για την αποκομιδή των απορριμμάτων στους χώρους γύρω από τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, το νοσοκομείο, τις λαϊκές αγορές και άλλα ευαίσθητα σημεία β) με το «Βοήθεια στο Σπίτι» να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά εξυπηρέτησης αδύναμων ομάδων και μοναχικών ατόμων που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας γ) με τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών να εξυπηρετούνται οι οικογένειες που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αλλού τα παιδιά τους.

Η πραγματικότητα των γεμάτων από σκουπίδια δρόμων –κυρίως στα κεντρικά σημεία της Χαλκίδας, μετά από τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας κατάληψης στην Υπηρεσία Καθαριότητας – με τα προβλήματα αισθητικής, οσμών και κίνησης που δημιουργούν σε συνδυασμό με πιθανά ζητήματα δημόσιας υγείας που θα μπορούσαν να προκληθούν, ενεργοποίησαν και πάλι τα κοινωνικά ανακλαστικά και το αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων.

Με απόφαση του Σωματείου τους, χθες, (Τετάρτη 12 Οκτωβρίου) στη βραδινή βάρδια, έγινε αποκομιδή των απορριμμάτων –πέρα από τους ευαίσθητους χώρους γύρω από τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, το νοσοκομείο, τις λαϊκές αγορές- και στα σημεία αιχμής των κοινωνικών (εμπόριο, ψυχαγωγία και εστίαση κ.α.) δραστηριοτήτων στο κέντρο –κι όχι μόνον- της Χαλκίδας.

Στην προσπάθεια συντονίστηκε εθελοντικά σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων καθώς και των μέσων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, σε μια οργανωμένη δράση έμπρακτης ανταπόκρισης των εργαζομένων του Δήμου στο ζητούμενο των πολιτών/δημοτών αλλά ταυτόχρονα και με μια στάση από πλευράς εργαζομένων, που δικαιωματικά πλέον μπορεί να προσβλέπει στην συμπαράσταση των πολιτών/δημοτών στον αγώνα τους.

 


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
Γιάννης Α. (14/10/2011 5:00:46 πμ)
Τι εθελοντικά ρε παιδιά? Μας κοροιδεύετε? Αφού πληρώνονται κανονικά... πως κάνεις εθελοντικά κάτι για το οποίο ταυτόχρονα πληρώνεσαι για να κάνεις???
makra tonia (17/10/2011 8:13:01 μμ)
εθελοντές είναι όσοι προσφέρουν έργο αφειλοκερδώς όπως κατάλαβα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (ή ορισμένοι) ντραπήκανε και λίγο και είπανε να μαζέψουνε κανένα σκουπίδι. Ούτως ή άλλως είναι ίσως οι μοναδικοί στο πανελλήνιο που εργάζονται 5ημερο ! Ή όχι
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας