Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
«Η ολιγωρία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε περί αγοράς τυχερών παιχνιδιών αφήνει ελεύθερη τη διακίνηση μαύρου χρήματος στο εξωτερικό, στερώντας από το ελληνικό Δημόσιο σημαντικά έσοδα».
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Αυτό αναφέρει ο βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού σχετικά με τη μη εφαρμογή του νόμου σε ό, τι αφορά την απαγόρευση διαφήμισης και διεξαγωγής στοιχηματισμού στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι παρά το γεγονός, ότι με βάση τον ψηφισθέντα νόμο απαγορεύεται η δραστηριοποίηση (διαφήμιση και λειτουργία) ξένων εταιρειών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, μέχρι και την οριστική της ρύθμιση, στο διαδίκτυο συνεχίζουν και δραστηριοποιούνται δεκάδες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα εκφράζουν αντιρρήσεις σε ότι αφορά την πληρωμή των νόμιμων τελών που προβλέπονται από το νόμο, εφόσον αποκτήσουν στο μέλλον άδεια λειτουργίας.
Η κυβέρνηση με την τακτική που ακολουθεί όχι μόνο στερεί από το ελληνικό Δημόσιο σημαντικά έσοδα, αλλά δεν υπερασπίζεται τη συμμετοχή του κατά 34% στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

«Πρόσφατα το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο 4002/2011, ο οποίος επιβάλλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών. Μέσω της εφαρμογής του έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ η πρόταση του Ελληνικού Δημοσίου για την επέκταση της σύμβασής του με την εταιρεία έως το 2030 και την αδειοδότηση της για εκμετάλλευση 35.000 VLTs.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι με βάση τον ψηφισθέντα νόμο απαγορεύεται η δραστηριοποίηση (διαφήμιση και λειτουργία) ξένων εταιρειών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, μέχρι και την οριστική της ρύθμιση, στο διαδίκτυο συνεχίζουν και δραστηριοποιούνται δεκάδες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα εκφράζουν αντιρρήσεις σε ότι αφορά την πληρωμή των νόμιμων τελών που προβλέπονται από το νόμο, εφόσον αποκτήσουν στο μέλλον άδεια λειτουργίας.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει επιβάλλει και πιέζει τον Έλληνα φορολογούμενο για την είσπραξη βαριάς φορολογίας, αφήνει ελεύθερη τη διακίνηση μαύρου χρήματος στο εξωτερικό, μη εφαρμόζοντας ένα νόμο που η ίδια ψήφισε. Παράλληλα, με την τακτική, όχι μόνο στερεί από το ελληνικό δημόσιο σημαντικά έσοδα, αλλά δεν υπερασπίζεται την συμμετοχή του κατά 34% στην ΟΠΑΠ ΑΕ.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου ν4002/2011 σε ό, τι αφορά την απαγόρευση διαφήμισης και διεξαγωγής στοιχηματισμού στο διαδίκτυο;
2. Πως σκοπεύετε να καταπολεμηθεί η απώλεια εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από τη δραστηριοποίηση ξένων εταιρειών στην ελληνική αγορά, χωρίς να έχουν αποκτήσει αντίστοιχη άδεια»;


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας