Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Καμία απάντηση επί της ουσίας δεν δίνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα: «Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου που οδηγεί στην υποβάθμιση των νοσοκομείων της Καρύστου και της Κύμης σε Κέντρα Υγείας».

Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

Ο βουλευτής σχολιάζει την απάντηση, τονίζοντας πως ακόμα και τώρα, καμία δέσμευση δεν δίνεται αν παραμείνουν Νοσοκομεία, ή αν τελικά θα υποβαθμιστούν. Τέλος, παραδέχεται ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για το ΕΚΑΒ της Νότιας Εύβοιας.

Στην απάντηση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«…Συνολικά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία μονάδων υγείας θα εξετασθούν στα πλαίσια της αναβάθμισης του Υγειονομικού Χάρτη και αναδιάταξης των Μονάδων Υγείας, με στόχο τη βελτίωση των Υπηρεσιών, την μείωση των ανισοτήτων και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, που ξεκίνησε την 1η – 4 – 2011 και θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα.

Όσον αφορά θέματα του ΕΚΑΒ, σας γνωρίζουμε ότι το ΕΚΑΒ έχει αναπτύξει δύο Τομείς στο Ν. Ευβοίας, ένα στη Χαλκίδα ο οποίος διαθέτει σε επιχειρησιακή λειτουργία κατά τη διάρκεια του 24ωρου, δύο ασθενοφόρα, στην πρωινή και απογευματινή βάρδια και έναν στην Ιστιαία, ο οποίος σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας διαθέτει σε επιχειρησιακή λειτουργία ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Δυστυχώς, στη Νότια Εύβοια δεν έχει αναπτυχθεί Τομέας του ΕΚΑΒ αλλά οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής εξυπηρετούνται από τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας Αλιβερίου, Ιστιαίας και επικουρικά, από το ασθενοφόρο του Τομέα Χαλκίδας».


 
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας