Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Καμία απάντηση επί της ουσίας δεν δίνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα: «Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου που οδηγεί στην υποβάθμιση των νοσοκομείων της Καρύστου και της Κύμης σε Κέντρα Υγείας».

Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

Ο βουλευτής σχολιάζει την απάντηση, τονίζοντας πως ακόμα και τώρα, καμία δέσμευση δεν δίνεται αν παραμείνουν Νοσοκομεία, ή αν τελικά θα υποβαθμιστούν. Τέλος, παραδέχεται ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για το ΕΚΑΒ της Νότιας Εύβοιας.

Στην απάντηση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«…Συνολικά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία μονάδων υγείας θα εξετασθούν στα πλαίσια της αναβάθμισης του Υγειονομικού Χάρτη και αναδιάταξης των Μονάδων Υγείας, με στόχο τη βελτίωση των Υπηρεσιών, την μείωση των ανισοτήτων και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, που ξεκίνησε την 1η – 4 – 2011 και θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα.

Όσον αφορά θέματα του ΕΚΑΒ, σας γνωρίζουμε ότι το ΕΚΑΒ έχει αναπτύξει δύο Τομείς στο Ν. Ευβοίας, ένα στη Χαλκίδα ο οποίος διαθέτει σε επιχειρησιακή λειτουργία κατά τη διάρκεια του 24ωρου, δύο ασθενοφόρα, στην πρωινή και απογευματινή βάρδια και έναν στην Ιστιαία, ο οποίος σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας διαθέτει σε επιχειρησιακή λειτουργία ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Δυστυχώς, στη Νότια Εύβοια δεν έχει αναπτυχθεί Τομέας του ΕΚΑΒ αλλά οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής εξυπηρετούνται από τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας Αλιβερίου, Ιστιαίας και επικουρικά, από το ασθενοφόρο του Τομέα Χαλκίδας».


 
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/02/2018
Ο Κινηματογράφος ΜΑΓΙΑ movietone ανακοινώνει την έκτακτη προβολή της ταινίας «1968», μόνο τηνς Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας