Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την επέκταση στις υδατοκαλλιέργειες από το Αλιβέρι μέχρι το Μαρμάρι – Κάρυστο.

Όπως πληροφορούμαστε, η μελέτη που πραγματοποίησε η «Ευβοϊκή Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών» η οποία στηρίζεται στις θέσεις των επιχειρηματιών του κλάδου και στην προώθηση των συμφερόντων τους, βασίζεται σε αναληθή στοιχεία που διαστρεβλώνουν την κατάσταση στην περιοχή και τον περιβαλλοντικό της χαρακτήρα.

Όπως αναφέρουν φορείς της περιοχής, στη μελέτη αποκρύπτεται η πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από πλούσια περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, συνεχόμενες παραλίες, συνδυασμό της θάλασσας με το πράσινο, δυνατότητες για ψάρεμα, η αξιοποίηση της θαλάσσιας περιοχής από τους κατοίκους, η ανάπτυξη του τουρισμού, που αφορά μεγάλο αριθμό μικρών επιχειρήσεων και γενικότερα λαϊκών οικογενειών.
Στην μελέτη επίσης δεν παίρνεται υπόψη η ύπαρξη οικισμών που βρίσκονται στα όρια της προτεινόμενης ζώνης και επεκτείνονται.
Είναι φανερό ότι η σχεδιαζόμενη δραστηριότητα πολύ περισσότερο η διαφαινόμενη επέκταση υδατοκαλλιεργειών από το Αλιβέρι μέχρι το Μαρμάρι – Κάρυστο, αλλάζει τον χαρακτήρα και θα επιφέρει ζημιά στην περιοχή.

Για τους λόγους αυτούς και παίρνοντας υπόψη την πείρα από άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες σε περίπτωση θετικής γνώμης και αδειοδότησης για τις ως άνω επιχειρηματικές δραστηριότητας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει υπόψη την κριτική τοποθέτηση μαζικών φορέων της περιοχής για την μελέτη που πραγματοποίησαν οι επιχειρηματίες του κλάδου που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, αν θα πάρει υπόψη τις θέσεις των κατοίκων της περιοχής που εναντιώνονται στις υδατοκαλλιέργειες εκτιμώντας τη ζημιά που θα γίνει γενικότερα στην θαλάσσια περιοχή.

Οι βουλευτές, Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος.

 


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας