Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στα ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας.
ΤΕΙ Χαλκίδας
ΤΕΙ Χαλκίδας

Είναι γεγονός ότι η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εκδηλώνεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην παιδεία, με οδυνηρά αποτελέσματα σε βάρος των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, αλλά και την περικοπή δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση χειροτερεύει με τον αντιεκπαιδευτικό, αντιλαϊκό νόμο – πλαίσιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, με βαριές συνέπειες στην λειτουργία των ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας που αντιμετωπίζουν το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως είναι γνωστό βασικές λειτουργίες αυτών των ΤΕΙ, όπως τα εργαστήρια, στηρίζονταν στην πρόσληψη εκτάκτων καθηγητών και αυτό με μεγάλες καθυστερήσεις, με καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών και άλλα προβλήματα.

Οι έκτακτοι καθηγητές έφταναν στο 64% του εκπαιδευτικού προσωπικού για το ΤΕΙ Χαλκίδας και το 57% για το ΤΕΙ Λαμίας.

Αυτή την περίοδο η κατάσταση είναι πέρα από δραματική. Οι περικοπές στην πρόσληψη έκτακτων καθηγητών ξεπερνούν το 60% κατά ΤΕΙ και αυτό σημαίνει πλήρη αδυναμία στην οργάνωση των εργαστηρίων, ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των μαθημάτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται α πάρει η Κυβέρνηση για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά των καθηγητών με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόληση στα ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας.

Οι βουλευτές, Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος.
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας