Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δριμεία κριτική του Προέδρου Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γεράσιμου Τσούνη για την εφαρμογή εργατικών νόμων που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας. Απάντηση Γ. Πεταλωτή Υφυπουργού Δικαιοσύνης ότι οι δηλώσεις δεν έχουν σχέση με τη δικαιοσύνη, καλό είναι όλοι να ξέρουμε τα όρια της δικαιοδοσίας μας.
Δριμεία κριτική άσκησε ο Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γεράσιμος Τσούνης για την ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική αλλά και τους εργατικούς και ασφαλιστικούς νόμους που καλείτε να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τονίζοντας ότι

«Για τη δικαιοσύνη είναι πιο βασανιστική η συγκυρία γιατί η τελευταία θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας.»

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας ανέφερε “Οι άφθαρτες από το χρόνο αξίες του δικαιικού μας συστήματος όπως η καλή πίστη , η ευνοϊκότερη για τον εργαζόμενο μεταχείριση, η προστασία απέναντι σε όποια καταχρηστική συμπεριφορά του εργοδότη οι οποίες κατά τη διαδρομή του χρόνου κυριολεκτικός αποθεώθηκαν από τα Ελληνικά Εργατοδικεία είναι αμφίβολο εάν πλέον αποτελούν στα χέρια της δικαιοσύνης αποτελεσματικά ιατρικά εργαλεία για την αποκατάσταση των ακρωτηριασμών.”

 Άμεση ήταν η απάντηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή ο οποίος καλεί το δικαστικό σώμα να επιτελέσει το έργο του όπως το επιτάσσει το Σύνταγμα προς όφελος των πολιτών υποστηρίζοντας ότι ο λόγος του Προέδρου του Εφετείου Αγρινίου είναι πέρα από τα όρια της δικαιοδοσίας του για ζητήματα των οποίων την ευθύνη έχει η Ελληνική Βουλή και τα εκλεγμένα από τους Έλληνες πολίτες μέλη της.
 
Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γεράσιμος Τσούνης“Είναι δυσμενής η Εθνική συγκυρία που βιώνουμε ενώ είναι καταθλιπτικό το περιβάλλον για όλα ανεξαρτήτως τα κοινωνικά στρώματα και τις κοινωνικές ομάδες. Για τη δικαιοσύνη είναι πιο βασανιστική η συγκυρία γιατί η τελευταία θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας όπως συνηθίζεται να λέγεται από τα επίσημα χείλη της Ελληνικής πολιτείας. Από νομοθετικό σώμα οι εκπρόσωποι του οποίου κατά την άσκηση του έργου τους και προκειμένου να αποστασιοποιηθούν απ΄ την προκαλούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και κατακραυγή αναζητούν στους πιστωτές λυτρωτικό γι΄ αυτούς άλλοθι.

Η εργατική θέση του Έλληνα γίνεται πλέον τραγική, τα παραδοσιακά μέτρα φτώχειας και προστασίας που αποτελούσαν προστατευτικό ανάχωμα απέναντι σε όποια καταχρηστική συμπεριφορά του οικονομικά ισχυρού εργοδότη έχει πλέον απολέσει πολύ μεγάλος μέρος από την ενοχλητική δραστικότητα της. Οι άφθαρτες από το χρόνο αξίες του δικαιικού μας συστήματος όπως η καλή πίστη, η ευνοϊκότεροι για τον εργαζόμενο μεταχείριση, η προστασία απέναντι σε όποια καταχρηστική συμπεριφορά του εργοδότη οι οποίες κατά τη διαδρομή του χρόνου κυριολεκτικός αποθεώθηκαν από τα Ελληνικά Εργατοδικεία είναι αμφίβολο εάν πλέον αποτελούν στα χέρια της δικαιοσύνης αποτελεσματικά ιατρικά εργαλεία για την αποκατάσταση των ακρωτηριασμών.”
 
 Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής
“Θέλουμε δικαστές οι οποίο πραγματικά να επιτελούν το έργο τους όπως επιτάσσει το Σύνταγμα προς όφελος των πολιτών, να απέχουν από ενέργειες που αμαυρώνουν πολλές φορές το έργο της, άκουσα το λόγο του Προέδρου του Εφετείου που δεν έχει σχέση με τη δικαιοσύνη, καλό είναι όλοι να ξέρουμε τα όρια της δικαιοδοσίας μας και ειδικά για ζητήματα την ευθύνη των οποίων έχει η Ελληνική Βουλή και τα εκλεγμένα από τους Έλληνες πολίτες μέλη της. Είναι κρίμα οι άνθρωποι της δικαιοσύνης να μην το βλέπουν.
 
 Δείτε το Βίντεο
http://youtu.be/M0SFmd8nYIE
 Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας