Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Εντείνονται οι πιέσεις που ασκούνται από την πλευρά της τρόικας, προκειμένου η κυβέρνησης να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην νομοθετική υιοθέτηση του αιτήματός της για τη λήψη απόφασης που θα αφορά την πρόσθετη φορολογική και εν γένει δημοσιονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων κατά 15 δισ. ευρώ στην περίοδο 2011- 2013,

έχοντας ως πρώτιστο στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 1,5 5 του ΑΕΠ την επομένη χρονιά.

Έτσι, η τρόικα ζητά άμεσα να γίνουν και επιπλέον παρεμβάσεις όπως:

1. Η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στα σώματα ασφαλείας, αλλά και η εφαρμογή του στις ΔΕΚΟ, εισηγμένες και μη, όπως είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα για τις δημόσιες επιχειρήσεις, οι ελεγκτές ζητούν άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις για την κατάργηση επιδομάτων και υπερωριών υπαλλήλων δημοσίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί σε συλλογικές συμβάσεις. Ήδη η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως με το πολυνομοσχέδιο οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα δουν να μειώνονται οι μηνιαίες αποδοχές τους στο επίπεδο του 60% των χρημάτων που λάμβαναν το 2009.

2. Η επέκταση του μέτρου της «εφεδρείας» σε πάνω από 30.000 υπαλλήλους, ενδεχομένως ακόμα και σε 50.000 και η απόλυση των υπαλλήλων από υπηρεσίες που συγχωνεύονται ή καταργούνται, ώστε να υπάρξει άμεση ελάφρυνση των δημοσίων δαπανών. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής αναμένεται να έχουν και πάλι συναντήσεις με την ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ώστε να γίνουν νέοι υπολογισμοί για τη επίδραση του μέτρου στις δαπάνες.

3. Η επανεξέταση του συστήματος δαπανών στο σύστημα υγείας, ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 6 δισ. ευρώ έως το 2014.

4. Στα φορολογικά, το μόνο που συζητά η τρόικα με τους επιτελείς του Yπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών από το 2012, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

5. Στα εργασιακά –εκτός από την απελευθέρωση των επιχειρησιακών συμβάσεων– η τρόικα ζητά με όλο και περισσότερη επιμονή την κατάργηση των κατώτερων μισθών που ορίζει η ΣΣΕ, με στόχο την κινητικότητα των εργαζομένων και την αύξηση της απασχόλησης.

6. Στις αποκρατικοποιήσεις αναμένει δεσμεύσεις για την αξιοποίηση 2.000 ακινήτων μέχρι και το 2014, με στόχο έσοδα ύψους 24 δισ. ευρώ.

dailynews24.gr
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας