Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Συμεών Κεδίκογλου ζητά ενημέρωση με ερώτησή του στα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την πορεία απονομής δικαιοσύνης και τιμωρίας των 16 πανεπιστημιακών ιατρών, για τους οποίους είχε αποδειχθεί ότι παρανομούσαν, καθώς αμείβονται ταυτόχρονα και από το ΕΣΥ ως πανεπιστημιακοί ιατροί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το κλινικό και εργαστηριακό τους έργο και παράλληλα διατηρούσαν και ιδιωτικό ιατρείο, γεγονός που απαγορευόταν με νόμο.

Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Ο βουλευτής υποστηρίζοντας ότι τα φαινόμενα ατιμωρησίας πρέπει να εκλείψουν, κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2011, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορία και μετά από έρευνα που διενήργησαν συγκέντρωσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι δεκαέξι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου διατηρούσαν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, παρότι είχαν δηλώσει το κλείσιμό τους και εισέπρατταν από το Νοσοκομείο την σχετική αμοιβή.

Σύμφωνα με τον νόμο 2889/01, από 1η Ιανουαρίου του 2002, οι Πανεπιστημιακοί γιατροί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε Πανεπιστημιακές Κλινικές, Εργαστήρια ή Μονάδες εγκατεστημένες σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, απαγορευόταν να ασκούν ιδιωτικό ιατρείο. Από την ίδια ημερομηνία καταβάλλεται στους γιατρούς αυτούς ειδική αμοιβή για το κλινικό και εργαστηριακό τους έργο.

Οι δεκαέξι γιατροί που εντοπίστηκαν εισέπρατταν την αμοιβή αυτή και παράλληλα διατηρούσαν παράνομα τα ιδιωτικά τους ιατρεία, όπως προέκυψε από την διασταύρωση των στοιχείων από τις Εφορίες.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου καλείται σε αυτές τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από την πειθαρχική τους δίωξη για την οποία εφαρμόζεται ο νόμος, να τους απομακρύνει από το νοσοκομείο με απόφασή της, με την οποία ανακαλείται και η πράξη τοποθέτησή τους.

Επειδή τα φαινόμενα ατιμωρησίας που υπονομεύουν το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης πρέπει να πάψουν στην ελληνική κοινωνία, ερωτάσθε:

1. Σε ποιες αποφάσεις προέβη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με τους δεκαέξι πανεπιστημιακούς γιατρούς που παρανόμησαν; Αποφάσισε την απομάκρυνσή τους από το νοσοκομείο και την ανάκληση της πράξης τοποθέτησής τους; Επίσης, αποφάσισε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας;
2. Ποια στάση τήρησε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου;
3. Σε ποια φάση βρίσκεται η δικαστική τους δίωξη για την παραβίαση του νόμου;

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας