Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε απάντηση της  ερώτησης της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη και του βουλευτού Χαλκιδικής κ. Γιάννη Δριβελέγκα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο, από τα τέσσερα συνερωτώμενα Υπουργεία έχουν δοθεί μέχρι στιγμής απαντήσεις από τρεις Υπουργούς.

 

Μεταξύ αυτών των τριών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει επιγραμματικά: «τα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω ερώτηση ζητήματα δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπ. Δικαιοσύνης».
Για το ίδιο θέμα  ο Υπουργός Ανάπτυξης απαντά παραθέτοντας σχετικό έγγραφο της ΡΑΕ στο οποίο αναφέρονται τα στοιχεία της επένδυσης ανεμογεννητριών στο όρος Κόχυλας από την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΣΚΥΡΟΥ – Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου  Όρους- ΕΝΤΕΚΑ Α.Ε. και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις της ΡΑΕ.
Επίσης η ΡΑΕ παραθέτει στοιχεία του ιστορικού του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Μονής στη Σκύρο με βάση και τις διαδοχικές αποφάσεις  των αρμοδίων δικαστηρίων και την υπ. αρ. 8665/2000 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, το οποίο απεδέχθη ότι, η Μονή έγινε κυρία της επίδικης έκτασης και απέρριψε την ασκηθείσα έφεση του Ελληνικού Δημοσίου.
Επί της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο στην ανωτέρω απόφαση του Εφετείου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ. αρ. 475/28.5.2001 γνωμοδότησή του, αναφέρει ότι οι λόγοι που πρόβαλε το Ελ. Δημόσιο στην αίτησή του είναι αβάσιμοι.
Τέλος, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η απάντηση αφορά στις αδειοδοτήσεις για τις ανεμογεννήτριες και περιλαμβάνει σχετικά έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Σε δήλωσή της η κυρία Περλεπέ επαναλαμβάνει, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να αποτρέψει την υπερσυγκέντρωση ανεμογεννητριών στη Σκύρο, που δεν διαθέτει ούτε το μέγεθος, ούτε τις υποδομές για τη γιγαντιαία επένδυση που προσπαθεί να προωθήσει η ανωτέρω κοινοπραξία.
Δημοφιλή σήμερα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

16/10/2018
Το Freelance CampusBus έρχεται στη Χαλκίδα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Βούρκου (ΚΕΠ)....
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Αθανασιάδης Κωνσταντόνος (21/6/2009 2:48:42 μμ)
Ανφιβάλει κανείς ότι οι διαπλεκόμενοι, πολιτικοδικονομικάκιδες, κοτζαμπάσιδες τις δισφθοράς δεν θα έχουν ασφαλιστικές δικλείδες προάσπισης των διαχρονικών ανομοιών τους εις βάρος του ευνομούμενου τις πολιτείας και στους χώρους τις δικαιοσύνης? http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/blog-post_03.html Διότι αν ήταν διαφορετικά στη σχέση των πραγμάτων, θα εξέλιπε και η αγωνία των επιφανών ανδρών για το τι μέλλη γεννέσθαι αφ ενός, http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/11/blog-post.html αλλά ούτε και θα αθωόνονταν οι καταπατητές http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html και οι καταχραστές δημοσίων εσόδων από τη δημόσια περιουσία. Για το περί τίνος πρόκειται? Έτσι δημιουργούν άλλωθι για δικονομικές προσβάσεις νομιμοποίησης των διαχρονικών τους ανομιών, http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/03/blog-post_1389.htm και όχι βέβαια ότι η έδρα δεν αντιλαμβάνεται, αλλά με το ελαφρυντικό του ότι .. αφού ο δήμος δεν ενδιαφέρεται.. νύπτουν τας χείρας και συνδράμουν στο βιασμό, επί του ενός του δίκαιου, δια το εξ αληθωρισμού ξέπλημα τις ομαδικής ντροπής των ανομιών διαπλεκόμενων πολιτικοδικονομικών κοτζαμπάσιδων τις διαφθοράς των ήθους και των αξιών που πρέπει διέπουν το εύρυθμο του ευνομούμενου μιας πολιτείας. Γιαυτό το λόγω και ο Ράμφελτ πικραμένος ανεφώνησε ..γιατί μας κατηγορούν αφαρμόζουμε το δίκαιο της Αθηναικής δημοκρατίας.. σε σχέση με την εισβολή στο Ιράκ για να βάλουν χέρι και να καταχραστούν τα αποθέματα ενέργειας.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας