Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου από την αρχή του θητείας της, προσεγγίζοντας το πρόβλημα, έθεσε σε προτεραιότητα την μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου για την καλύτερη οργάνωση της Υπηρεσίας όσο και για την απομάκρυνση της από το κέντρο της Πόλης.
Δημήτρης Θωμάς
Δημήτρης Θωμάς

Επειδή δυστυχώς, πολλά ακούγονται για το θέμα αυτό, και μάλιστα και από Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, θα πρέπει να ενημερώσουμε όλους υπεύθυνα για το θέμα.
• Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλιβερίου στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο. Σύμφωνα με το 26468/22-9-2011 έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας δεν υπάρχουν για την εν λόγω μίσθωση (που καταρτίστηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αποφάσεις Δ.Σ., δημοπρασία, προσφορές κλπ) και ως εκ τούτου η έγκριση της δαπάνης από την υπηρεσία επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αδύνατη.

Οι κατά τα προηγούμενα έτη δαπάνες της μίσθωσης έγιναν παράτυπα χωρίς την κατά νόμο επιβεβλημένη έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

• Με το 6129/21-3-2011 έγγραφο του Δημάρχου προς την Δ/νση Δασών έγινε αίτημα για παραχώρηση χρήσης έκτασης 2 στρεμ. και ενός αχρησιμοποίητου οικήματος στο χώρο του Δασονομείου, το οποίο έχει στην κατοχή του ενιαία έκταση 15 στρεμ.

Όλα αυτά κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία οφείλουν να γνωρίζουν – θυμούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι!

Ομόφωνα επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου στον χώρο του Δασονομείου.

• Με το 1655/30-3-2011 έγγραφο της Δ/νσης Δασών υπήρξε αρνητική απάντηση για την παραχώρηση χρήσης της αιτούμενης έκτασης, αλλά και του ενός αχρησιμοποίητου οικήματος. Από αυτήν την αρνητική απάντηση μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου βρίσκεται σε συνεχείς επαφές για την επίλυση του προβλήματος.

• Με το 28964/1-10-2011, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου επανέρχεται με αίτηση προς τη Δ/νση Δασών για την παραχώρηση της έκτασης  των 2 στρεμ. για την τοποθέτηση 2 οικίσκων και την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Πιστεύουμε, και υπό την πίεση της πρόσφατα εκδοθείσας δικαστικής απόφασης, υπέρ του ιδιοκτήτη όπου στεγάζεται σήμερα το Κλιμάκιο, το πρόβλημα να βρει τη λύση του. Το θέμα πάντως θα εισαχθεί και πάλι προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Αλλάζουν ημερομηνία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκίδα λόγω καιρικών συνθηκών

Αλλάζουν ημερομηνία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκίδα λόγω καιρικών συνθηκών

21/2/2019
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκίδα: «Αποκριάτικο Γλέντι» και «Τα Γαϊτανάκια του Ε...
Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

21/2/2019
Tην Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 ο τέως Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας