Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου από την αρχή του θητείας της, προσεγγίζοντας το πρόβλημα, έθεσε σε προτεραιότητα την μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου για την καλύτερη οργάνωση της Υπηρεσίας όσο και για την απομάκρυνση της από το κέντρο της Πόλης.
Δημήτρης Θωμάς
Δημήτρης Θωμάς

Επειδή δυστυχώς, πολλά ακούγονται για το θέμα αυτό, και μάλιστα και από Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, θα πρέπει να ενημερώσουμε όλους υπεύθυνα για το θέμα.
• Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλιβερίου στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο. Σύμφωνα με το 26468/22-9-2011 έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας δεν υπάρχουν για την εν λόγω μίσθωση (που καταρτίστηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αποφάσεις Δ.Σ., δημοπρασία, προσφορές κλπ) και ως εκ τούτου η έγκριση της δαπάνης από την υπηρεσία επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αδύνατη.

Οι κατά τα προηγούμενα έτη δαπάνες της μίσθωσης έγιναν παράτυπα χωρίς την κατά νόμο επιβεβλημένη έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

• Με το 6129/21-3-2011 έγγραφο του Δημάρχου προς την Δ/νση Δασών έγινε αίτημα για παραχώρηση χρήσης έκτασης 2 στρεμ. και ενός αχρησιμοποίητου οικήματος στο χώρο του Δασονομείου, το οποίο έχει στην κατοχή του ενιαία έκταση 15 στρεμ.

Όλα αυτά κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία οφείλουν να γνωρίζουν – θυμούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι!

Ομόφωνα επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου στον χώρο του Δασονομείου.

• Με το 1655/30-3-2011 έγγραφο της Δ/νσης Δασών υπήρξε αρνητική απάντηση για την παραχώρηση χρήσης της αιτούμενης έκτασης, αλλά και του ενός αχρησιμοποίητου οικήματος. Από αυτήν την αρνητική απάντηση μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου βρίσκεται σε συνεχείς επαφές για την επίλυση του προβλήματος.

• Με το 28964/1-10-2011, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου επανέρχεται με αίτηση προς τη Δ/νση Δασών για την παραχώρηση της έκτασης  των 2 στρεμ. για την τοποθέτηση 2 οικίσκων και την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Πιστεύουμε, και υπό την πίεση της πρόσφατα εκδοθείσας δικαστικής απόφασης, υπέρ του ιδιοκτήτη όπου στεγάζεται σήμερα το Κλιμάκιο, το πρόβλημα να βρει τη λύση του. Το θέμα πάντως θα εισαχθεί και πάλι προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Λάμπρου

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Λάμπρου

22/02/2018
Λόγω ξαφνικού προβλήματος που προέκυψε στη συγγραφέα, αναβάλλεται η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Άννας Λάμπρου....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας