Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων, Γιώργου Κοτρωνιά, για τον Εορτασμό της Ημέρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς
Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς

Σε μια περίοδο που η παγκόσμια ισορροπία διαταράσσεται, τα ανθρώπινα δικαιώματα υπονομεύονται, οι εμφύλιες συγκρούσεις, οι πόλεμοι, η φτώχεια, ο υποσιτισμός και η υπανάπτυξη εξακολουθούν να μαστίζουν μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ο ρόλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 66 χρόνια μετά τη συγκρότηση του είναι κρίσιμος, επίκαιρος και σημαντικός.

Οι διαχρονικές αξίες που γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν με τις Αμφικτιονίες στον τόπο μας, η συνεργασία των λαών, η ειρηνική επίλυση με διαμεσολάβηση των διαφορών, ο αμοιβαίος σεβασμός ακόμα και σε ακραία γεγονότα όπως ο πόλεμος και το διεθνές δίκαιο που αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να συνεχίσουν να ζουν, να παράγονται και να αναδεικνύονται.

Η παγκόσμια ημέρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι μια ευκαιρία περισυλλογής, συναίσθησης των ευθυνών και μεγάλων αποφάσεων, γιατί είναι ανάγκη σήμερα, τα όπλα, όποιας μορφής, να δώσουν τη θέση τους στο διάλογο, με όρους σεβασμού των διαφορών.

Ο Δήμος Λαμιέων, συμμετέχοντας στον εορτασμό καλεί σε συνεχή προσπάθεια όλους και εύχεται ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, παρακάμπτοντας την πολιτική των δυνατών, να προχωρήσει στην εξεύρεση λύσεων που θα εξασφαλίσουν την διατήρηση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης μεταξύ των κρατών, αλλά και τη συνεργασία για την άρση των ανισοτήτων προς όφελος της ανθρωπότητας.

 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας