Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος, κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη χρονική συγκυρία, που η χώρα δέχεται χτυπήματα απανωτά από την οικονομική κρίση, τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Χρήστος Κούτας, στην 1η Επιχειρηματική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

επιχειρηματίες που παρακολούθησαν την εκδήλωση
επιχειρηματίες που παρακολούθησαν την εκδήλωση
Ο Χρήστος Κούτας ηγείται του συνδυασμού «Ευβοϊκή Επιχειρηματική Πρωτοβουλία».

Επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση που είχε χαρακτήρα ενημερωτικό αναφορικά με την κρίση, την επιβίωση της επιχείρησης απ’ αυτή και το ρόλο του Επιμελητηρίου μέσα σε αυτή.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Αυλωνίτης, ο Γρ. της ΕΑΣΕ, Στ.Μπαμπατσούλης, ο Πρ. του ΕΚΕ, Στέφανος Μπασινάς, καθώς και οι κ.κ. Γεωργίου, Βαρδακώστας, Ταρνανάς, Κολούτσου, Κεράτσας, Λαλανίτης κ.α.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και του νέου προφίλ που θέλει ο Συνδυασμός «Ευβοϊκή Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» να προσδώσει στο Επιμελητήριο, έγιναν ομιλίες από τον Αντωνιάδη Βασίλειο - Πρόεδρο Boston Consulting Group και τον Αλεξάκη Παναγιώτη - Καθηγητή Πανεπιστημίου.

 

Βασίλης Αντωνιάδης

Ο κ.Β.Αντωνιάδης μιλώντας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Επιμελητηρίου, και τα χαρακτηριστικά του, τόνισε μεταξύ άλλων «Ο ρόλος του Επιμελητηρίου, που αποτελεί και το μοντέλο του μέλλοντος στις αγορές παγκοσμίως, είναι one stop shop, και αυτό θα κληθεί να παίξει και πρέπει να κατοχυρώσει και το Επιμελητήριο του νομού».

Αναφερόμενος ο κ.Αντωνιάδης στη σημερινή οικονομική κρίση και τα προβλήματα που κουβαλάει μαζί της, τα οποία χτυπάνε κάθε επιχείρηση, υποστήριξε πως «τη σημερινή κρίση που βιώνουμε πρέπει να τη μετατρέψουμε σε ευκαιρία μας και μπορούμε».

Παράλληλα, ανέλυσε τα ζητήματα που αφορούν στη γραφειοκρατία, ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση που παραμένει στην Ελλάδα σε νηπιακό στάδιο, καθώς επίσης και στα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν το Επιμελητήριο το δίαυλο επικοινωνίας του τόπου μας με επενδυτές και αποδοτικό για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Π.Αλεξάκης

Ο κ.Π.Αλεξάκης από τη μεριά του, εστίασε την ομιλία του στις επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσης, επισημαίνοντας «πρέπει να επιδιώξουμε τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων, που θα είναι πιο εύκαμπτα και επικερδή για τον επιχειρηματία αλλά και τον πελάτη. Άλλωστε, οφείλουμε ως επιχειρηματίες να εστιάσουμε στον πελάτη, και να βρούμε τρόπους πιο γρήγορους και αποδοτικούς που θα τον προσελκύσουν στην επιχείρησή μας».

Επιπλέον, ο κ.Αλεξάκης έκανε αναφορά στην επιχειρηματική κουλτούρα, που πρέπει να αναπτύξουμε, ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό να βάλουμε στο παιχνίδι τους νέους, οι οποίοι είναι αυτοί που με φρέσκες ιδέες μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας και εξέλιξης μιας νέας αποδοτικότερης επιχειρηματικής δράσης για τον τόπο. «Ό,τι μεγάλο υπάρχει, ψάξτε το στους νέους» επισήμανε ο κ.Π.Αλεξάκης.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Βασίλης Αρμόνης, για τον οποίο υπάρχει ξεχωριστό ρεπορτάζ στο eviaportal.gr.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο κ.Κακάτσος, ο οποίος τόνισε πως «μέσα σε αυτή την κρίση που πλήττει και το νομό της Εύβοιας ιδιαίτερα, το Επιμελητήριο οφείλει να είναι δίπλα στον επιχειρηματία, να αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης του νομού και να παύσει η ανακύκλωση εξουσίας σε δοκιμασμένα ίδια πρόσωπα».

«Το επιμελητήριο στην υπηρεσία του Ευβοιώτη Επιχειρηματία» Χρήστος Κούτας – Υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Επιχειρηματίες που παρακολούθησαν την συζήτηση

Ο Χρήστος Κούτας ήταν ιδιαίτερα γλαφυρός στο λόγο του, αφού δεν προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι, αλλά είπε τα πράγματα ως έχουν. «Η κατάρρευση της Ελληνικής Κοινωνίας είναι προ των πυλών και εμείς μαλώνουμε πάνω από το πτώμα της Ελλάδας αντί να της δώσουμε το φιλί της ζωής. Πρέπει να αντιληφθούμε πως λύση αποτελεί η δράση όλων μας ενωμένοι και μακριά από διάθεση κριτικής των άλλων. Καιρός να κάνουμε όλοι μας την αυτοκριτική μας. Τα προβλήματα από την οικονομική κρίση διογκώνονται, και βιώνουμε μέρες δύσκολες και εφιαλτικές. Ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι αναπτυξιακός και αυτόν πρέπει όλοι να αναδείξουμε και να στηρίξουμε».

Ο Χρήστος Κούτας αναφερόμενος στους λόγους δημιουργίας της Επιμελητηριακής Κίνησης που ηγείται, υποστήριξε «Μέχρι σήμερα κοιτάζαμε όλοι τη δουλειά μας και αφήσαμε στα χέρια «επαγγελματιών» το Επιμελητήριο. Τώρα πια δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Εμείς είμαστε το κράτος, η βάση και η μάχη με την κρίση, για να κερδιθεί, πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τη μάχη με τον εαυτό μας. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, τότε είμαστε ένα βήμα πριν την κατάρρευση και ξεχάστε τη σωτηρία».

Τέλος τόνισε πως δέχτηκε να μπει μπροστά, καθότι για τον ίδιο η νίκη στον πόλεμο με την κρίση αποτελεί προσωπικό του στοίχημα, ενώ επισήμανε πως δεν περισσεύει κανείς από αυτή τη μάχη. Σ’ ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του Συνδυασμού, ανέφερε τις αρετές του Ηρακλή, τονίζοντας «επιστρατεύουμε τη γενναιότητα, τόλμη, προσήλωση, στρατηγική, αμεσότητα, συνεργασία….»

 

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίνος (26/10/2011 1:21:39 μμ)
Εύκολο πράγμα να βγάλει κανείς εκτός! τους «επαγγελματίες» της διαπλοκής, απλούστατα δεν τους ενοχλείς! κι ούτε παίρνεις αποστάσεις από επενδύσεις που καταχράζονται δημόσια και δημοτική γη στερώντας τον δήμο από έσοδα, και συμβάλουν στην b>a href=http://www.youtube.com/watch?v=LTRgl9QGhzwfeature=player_embedded>ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος!/a>/b> οι εξετάσεις δίνονται στη Σκύρο.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας