Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, με την ομόφωνη υιοθέτηση της πολιτικής απόφασης για τη συγκυρία και την κρίση. Το συνέδριο υιοθέτησε επίσης προτάσεις για αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς, καθώς και οδικό χάρτη εκλογικής ετοιμότητας. 
Βασικά σημεία της πολιτικής απόφασης:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε Ευρωπαίοι χωρίς υποσημειώσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση απέχει πολύ από την Ευρώπη που οραματιζόμαστε και ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κομισιόν και των κυβερνήσεων θέτουν πια σε κίνδυνο τις ίδιες τις προοπτικές της Ε.Ε. και της ευρωζώνης.

Υπογραμμίζουμε την αντίθεσή μας στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά και τις ριζικές διαφορές μας με τη νοσταλγία για την πριν το Μνημόνιο εποχή και τις πολιτικές και αντιλήψεις που συνέβαλαν να φθάσουμε ως εδώ.

Επιδιώκουμε ένα ανοικτό διάλογο με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις χωρίς προνομιακούς συνομιλητές και προεκλογικές σκοπιμότητες. Επενδύουμε σε ευρύτερη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και παραμένουμε ανοικτοί στη συμμετοχή σε ενδεχόμενες νέες μετεκλογικές πλειοψηφίες, ικανές να οικοδομήσουν εναλλακτικές λύσεις και να χαράξουν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα. Με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία βρισκόμαστε σε αντίθετη όχθη από άποψη κυβερνητικής φιλοσοφίας.

Τονίζουμε ότι άλλο δημοσιονομική εξυγίανση, άλλο επίθεση στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Δίνουμε έμφαση στο αίτημα για περισσότερη δημοκρατία, πιο άμεση και με πλήρη διαφάνεια και έλεγχο από τους πολίτες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ:

• Με περισσότερη και ουσιαστικότερη δημοκρατία, περισσότερα δικαιώματα, κοινωνική αλληλεγγύη και αυτενέργεια των πολιτών.
• Με κεντρικότερο ρόλο για τα συλλογικά αγαθά και το δημόσιο συμφέρον.
• Με ριζικό αναπροσανατολισμό της οικονομίας και συμφιλίωσή της με το περιβάλλον.
• Με ριζική αλλαγή αξιών και με πρότυπα ευημερίας βασισμένα περισσότερο στην ποιότητα της ζωής, ως δικαίωμα για όλους, και λιγότερο στην αγοραστική δύναμη.
 
Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν πως θα έχουν ισχυρή παρουσία στην επόμενη Βουλή πιστεύοντας πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η πολιτική οικολογία πρέπει να λειτουργήσει ως βασικός πυλώνας για ένα πράσινο μετασχηματισμό της κοινωνίας, με απεγκλωβισμό της από τα ερείπια της ανάπτυξης.

Εκτιμώντας αναπόφευκτη την προσφυγή στις κάλπες, διαμορφώθηκε ένας οδικός χάρτης εκλογικής ετοιμότητας του κόμματος, ενώ αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτου Εκλογικού Συνεδρίου αμέσως μόλις προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.
 
Εκλογή νέων οργάνων του κόμματος:

Το συνέδριο των ΟΠ ολοκλήρωσε την εκλογή του νέου Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος εκλέγοντας 5 μέλη του από την Αττική και 4 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Άλλα 25 μέλη του Π.Σ. είχαν εκλεγεί κατά την προσυνεδριακή διαδικασία από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις των Οικολόγων Πράσινων ανά την Ελλάδα.

Στην πρώτη του συνεδρίαση, το Π.Σ. εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, στην οποία συμμετέχουν οι εξής:

Ελεάνα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας (εκπρόσωποι Τύπου), Γιώργος Τσέκος (συντονιστής), Ελεονώρα Ζώτου, Γιώργος Δημητρίου, Γιάννης Χαραλαμπάκης (τακτικά μέλη) και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Τσιρώνης (αναπληρωματικά μέλη).
 Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

21/2/2019
Tην Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 ο τέως Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας ...
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας