Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών του Δήμου Λαμιέων, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για τη δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κύριε πρόεδρε,
Ως Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στην ανάγκη λειτουργίας κοινωνικών υποδομών, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και γενικότερα στην ανάγκη ενεργοποίησης της Δημοτικής Αρχής ενάντια στην κρίση και τις συνέπειές της στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Σήμερα θεωρούμε την δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο μας εκ των ων ουκ άνευ.

Γι΄αυτό σας παρακαλούμε να τεθεί ως θέμα στην Ημερήσια Διάταξη η δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού Φαρμακείου και ιατρείου, τράπεζας χρόνου και ό,τι άλλο μπορεί να συμβάλει στη μείωση των συνεπειών της κρίσης στους συμπολίτες μας.

Η επικείμενη χρεοκοπία, ή εσωτερική στάση πληρωμών, κάνει πλέον επείγουσα και επιτακτική τη συζήτηση του θέματος και την προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής για τις επικείμενες δραματικές εξελίξεις.

Ζούμε την μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση μεταπολεμικά και τη βίαιη πτώση της ευημερίας διότι μειώνεται το εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοικοκυριών, πολλά νοικοκυριά χάνουν την ίδια την πηγή του εισοδήματος τους, καθώς είτε ως εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους είτε κλείνουν καταχρεωμένες επιχειρήσεις.

Οι συνεχόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων και η υπερβολική τυφλή φορολογία γκρεμίζει τον προγραμματισμό ζωής και τρομοκρατεί την κοινωνία διαλύοντας κάθε ελπίδα για την οικονομία. Καλούμαστε να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και να βάλουμε άμεσα σε εφαρμογή κάθε πρωτοβουλία και δράση που μπορεί να αναχαιτίσει την καθοδική πορεία της τοπικής οικονομίας.

Χρειάζεται να δούμε τις τοπικές δυνατότητες που θα μας βοηθήσουν να απαντήσουμε στις ανάγκες μας. Να αναζητήσουμε μια τοπική  κοινωνική και οικονομική διέξοδο από την κρίση, βάζοντας τα θεμέλια για μία βιώσιμη ευημερία.

Είναι υποχρέωσή μας ως Δημοτική Αρχή να συντονίσουμε την τοπική κοινωνία και σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να αναπτύξουμε Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δεν θα επιτρέψει ούτε ένας πολίτης να  μείνει χωρίς τροφή, στέγη και θέρμανση και οι συμπολίτες μας να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους.

Εμείς, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, δηλώνουμε εθελοντές σε μια τέτοια προσπάθεια
Παναγιώτης Στασινός
Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας