Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρώτος τρόπος:
Ο πολίτης έχει το δικαίωμα να πάει στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (στη Χαλκίδα αυτό είναι στην εφορία) και να πληρώσει τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνον:
ΔΕΗ
ΔΕΗ

Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται:
το «Α» = αυτό που οφείλει στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που κατανάλωσε +
το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).
Στη συνέχεια κοινοποιεί στη ΔΕΗ με δικαστικό επιμελητή το γραμμάτιο παρακαταθήκης. Στην περίπτωση αυτή η ΔΕΗ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να κόψει την ηλεκτροδότηση, αφού ο καταναλωτής θα της έχει ήδη καταβάλει νόμιμα όσα αφορούν την παροχή από τη ΔΕΗ.

Δεύτερος τρόπος:

1. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (συμβεβλημένης με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

2. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή:

Συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α+Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής» όπως αυτές που έχουν στα ΕΛΤΑ, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, γιατί αυτή δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον.

Τρίτος τρόπος: Κάποιοι αναφέρουν ότι γίνεται «μερική» εξόφληση και στα ταμεία συγκεκριμένων τραπεζών.

Άλλες συμβουλές:

Βάλτε ένα λουκέτο στο κουτί του μετρητή! Συνεννοηθείτε με τους γείτονες σας! Ξεκινήστε ομάδες αλληλεγγύης και περιφρούρησης στις γειτονιές σας.

Για την κοινοποίηση με δικαστικό επιμελητή καλό είναι να μαζευτούμε αρκετοί. Χρησιμοποιείστε τα τηλέφωνα επικοινωνίας από τις ομάδες έμπρακτης αλληλεγγύης.

Κώστας: 6976693296 Βαγγέλης: 6979119300 Χρυσάνθη: 6937524673

Τα τηλέφωνα για τους εκτός Χαλκίδας δεν ισχύουν.
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας