Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η θεματική ομάδα Παιδείας των Οικολόγων Πρασίνων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.
Η σημερινή συγκυρία δημιουργεί στα σχολεία συνθήκες ανάγκασαν πολλούς ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να παραδεχθεί ότι η φετεινή σχολική χρονιά θα είναι: «η χειρότερη σχολική χρονιά μεταπολεμικά».

Οι τεράστιες ελλείψεις για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων σχολείων της χώρας και τα φαινόμενα υποσιτισμού των μικρών μαθητών αμαυρώνουν την ιστορική επέτειο.

Σε αυτές τις συνθήκες η ελληνική νεολαία δεν έχει ανάγκη από εμβατήρια και χαιρετισμούς. Αυτά από την μια μας παραπέμπουν σε άλλες πειθαρχίες και λογικές, οι οποίες θεωρούμε πως δεν ταιριάζουν στην ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες που προασπίστηκε τότε εκείνη η δύσκολη γενιά.
 Και από την άλλη δημιουργούν διαχωρισμό και κατηγοριοποίηση των μαθητών με κριτήρια αντιπαιδαγωγικά.

Σήμερα η απόδοση τιμής στους ήρωες και τους αγωνιστές θα έπρεπε να καλλιεργείται μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της αναζήτησης της ιστορικής αλήθειας στο μάθημα της ιστορίας με κριτικό, ερευνητικό και ανυπόκριτο πνεύμα, μακριά από εθνικιστικές μισαλλοδοξίες και φανατισμούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική νεολαία - όπως και όλοι μας - εκτός από το παρελθόν, το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει και να τιμά πρέπει να μπορεί να ονειρεύεται και το μέλλον της που σήμερα η κυβερνητική πολιτική το έχει παραδώσει στην πολύπλευρη κρίση.
 
 Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

19/9/2018
Το Ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας