Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η θεματική ομάδα Παιδείας των Οικολόγων Πρασίνων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.
Η σημερινή συγκυρία δημιουργεί στα σχολεία συνθήκες ανάγκασαν πολλούς ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να παραδεχθεί ότι η φετεινή σχολική χρονιά θα είναι: «η χειρότερη σχολική χρονιά μεταπολεμικά».

Οι τεράστιες ελλείψεις για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων σχολείων της χώρας και τα φαινόμενα υποσιτισμού των μικρών μαθητών αμαυρώνουν την ιστορική επέτειο.

Σε αυτές τις συνθήκες η ελληνική νεολαία δεν έχει ανάγκη από εμβατήρια και χαιρετισμούς. Αυτά από την μια μας παραπέμπουν σε άλλες πειθαρχίες και λογικές, οι οποίες θεωρούμε πως δεν ταιριάζουν στην ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες που προασπίστηκε τότε εκείνη η δύσκολη γενιά.
 Και από την άλλη δημιουργούν διαχωρισμό και κατηγοριοποίηση των μαθητών με κριτήρια αντιπαιδαγωγικά.

Σήμερα η απόδοση τιμής στους ήρωες και τους αγωνιστές θα έπρεπε να καλλιεργείται μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της αναζήτησης της ιστορικής αλήθειας στο μάθημα της ιστορίας με κριτικό, ερευνητικό και ανυπόκριτο πνεύμα, μακριά από εθνικιστικές μισαλλοδοξίες και φανατισμούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική νεολαία - όπως και όλοι μας - εκτός από το παρελθόν, το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει και να τιμά πρέπει να μπορεί να ονειρεύεται και το μέλλον της που σήμερα η κυβερνητική πολιτική το έχει παραδώσει στην πολύπλευρη κρίση.
 
 Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας