Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η θεματική ομάδα Παιδείας των Οικολόγων Πρασίνων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.
Η σημερινή συγκυρία δημιουργεί στα σχολεία συνθήκες ανάγκασαν πολλούς ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να παραδεχθεί ότι η φετεινή σχολική χρονιά θα είναι: «η χειρότερη σχολική χρονιά μεταπολεμικά».

Οι τεράστιες ελλείψεις για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων σχολείων της χώρας και τα φαινόμενα υποσιτισμού των μικρών μαθητών αμαυρώνουν την ιστορική επέτειο.

Σε αυτές τις συνθήκες η ελληνική νεολαία δεν έχει ανάγκη από εμβατήρια και χαιρετισμούς. Αυτά από την μια μας παραπέμπουν σε άλλες πειθαρχίες και λογικές, οι οποίες θεωρούμε πως δεν ταιριάζουν στην ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες που προασπίστηκε τότε εκείνη η δύσκολη γενιά.
 Και από την άλλη δημιουργούν διαχωρισμό και κατηγοριοποίηση των μαθητών με κριτήρια αντιπαιδαγωγικά.

Σήμερα η απόδοση τιμής στους ήρωες και τους αγωνιστές θα έπρεπε να καλλιεργείται μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της αναζήτησης της ιστορικής αλήθειας στο μάθημα της ιστορίας με κριτικό, ερευνητικό και ανυπόκριτο πνεύμα, μακριά από εθνικιστικές μισαλλοδοξίες και φανατισμούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική νεολαία - όπως και όλοι μας - εκτός από το παρελθόν, το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει και να τιμά πρέπει να μπορεί να ονειρεύεται και το μέλλον της που σήμερα η κυβερνητική πολιτική το έχει παραδώσει στην πολύπλευρη κρίση.
 
 Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

17/02/2018
Μία σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας