Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου, Νίκου Φατούση για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο δρόμος Κύμης – Μετόχι.

Συνεδρίασε στη Λαμία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητηθήκαν, συζητήθηκε η 4η τροποποίηση του Περ. Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων από το ΚΑΠ. Στο εν λόγο θέμα, έλαβε το λόγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιναύαρχος ε.α. Νίκος Χ. Φατούσης ο οποίος ανέφερε ότι στο εν λόγο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων συμπεριλαμβάνεται ένα θέμα που άπτεται της ασφάλειας των κατοίκων που χρησιμοποιούν το δρόμο Κύμης- Μετόχι.

Στη περιοχή εκείνη γίνονται συνεχώς κατολισθήσεις και επί μια τριετία περίπου οι προστατευτικές μπάρες σε απόκρημνα σημεία έχουν καταστραφεί και εν έχει άμεσος κίνδυνος θανατηφόρων ατυχημάτων.

Στο εν λόγο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από πιστώσεις για νέα έργα της Περιφερ. Ενότητας Ευβοίας είχε προβλεφτεί για το 2009 προϋπολογισμός συγκεκριμένα 100.000 ευρώ για την αντικατάσταση των προαναφερόμενων προστατευτικών μπαρών και τις πρόληψης κατολισθήσεων.

Μέχρι τώρα δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ και οι πιστώσεις έχουν μεταφερθεί για το 2012.

Ο Περ. σύμβουλος ρώτησε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφ. ενότητας Ευβοίας γιατί το εν λόγο έργο έχει τόσο υπερβολικά καθυστερήσει όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος της ζωής των κάτοικων που χρησιμοποιούν το δρόμο αυτό και όταν στη περιοχή τη περίοδο του χειμώνα το χιόνι είναι παρά πολύ και οι πάγοι σχεδόν μόνιμα.

Τέλος κατέθεσε στη γραμματεία του Συμβουλίου πρόσφατο φωτογραφικό υλικό όπου αποδεικνύουν τα παραπάνω. Η απαίτηση του Περ. συμβούλου Νίκου Φατούση είναι η αποκατάσταση της περιοχής.
Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας