Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο επικεφαλής της παράταξης Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας, Χρήστος Παγώνης και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, Χρ.Καρυστινός και Γ.Αδάμ, κατέθεσαν στον Πρόεδρο του Δ.Σ. ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της περιοχλης του Λήλαντα, απο τυχόν νέα υπερχείλισή του, που θα δημιουργούσε τεράστιες καταστροφές σαν αυτές του 2009.

Χρήστος Παγώνης
Χρήστος Παγώνης
Κύριε Δήμαρχε, 
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του τον περασμένο Μάιο, ενέκρινε τη μελέτη οριοθέτησης των χειμάρρων και τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής του Λήλαντα ποταμού, με την ομόφωνη προτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες και να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις ώστε το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας να ολοκληρωθεί σύντομα.
 
Όπως γνωρίζετε το Σεπτέμβριο του 2009 η μεγάλη πλημμύρα κατέστρεψε αρκετά τεχνικά έργα αλλά επέφερε επίσης και ολικές καταστροφές στις περιουσίες και τα σπίτια των κατοίκων που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή των εκβολών του Λήλαντα και όχι μόνο..

Βρισκόμαστε, ήδη στα μέσα του Φθινοπώρου του έτους 2011 και οι βροχές που άρχισαν επαναφέρουν στη μνήμη τις εφιαλτικές ώρες που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής του Λήλαντα ποταμού.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε:

Σε ποια φάση βρίσκεται η εφαρμογή της σχετικής μελέτης για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων και της προστασίας των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί εν όψει του κινδύνου των βροχοπτώσεων προκειμένου να μη ζήσουμε φαινόμενα του 2009 και να προστατευτούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας που διαμένουν μονίμως στην περιοχή.

Με εκτίμηση
Χρήστος Δ. Παγώνης
Χρήστος Καρυστινός
Γιάννης ΑδάμΔημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας