Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σχολιάζοντας την εξαγγελία από τον πρωθυπουργό δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

«Εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα για μια συμφωνία που παραμένει ακόμη θολό τοπίο, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να εκμεταλλευθεί πολωτικά διλήμματα σε μια ήδη πολωμένη και καθόλου νηφάλια κοινωνία. Σκεφτείτε μόνο να είχαν κάνει δημοψήφισμα το καλοκαίρι για τις συμφωνίες της 21ης Ιουλίου που τότε εκθειάζονταν και σήμερα απορρίπτονται από όλους ως ανεπαρκείς και μη βιώσιμες…

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι πολυδιάστατα ζητήματα όπως η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν επιλύονται με απλουστευτικές λογικές άσπρου-μαύρου. Δύο χρόνια επικίνδυνων αυτοσχεδιασμών είναι πια υπεραρκετά. Τα δημοψηφίσματα αποτελούν κορύφωση της δημοκρατικής πρακτικής, μόνο όταν δεν χρησιμοποιούνται επικοινωνιακά και εκβιαστικά ως όπλα μιας εξουσίας που προσπαθεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδά της.

Όπως παραδέχεται πλέον και η ίδια, η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση για τα μέτρα που θέλει να επιβάλει. Αναπόφευκτη είναι συνεπώς η προσφυγή στις κάλπες για να οργανωθεί η όποια προσπάθεια εξόδου από την πολύπλευρη κρίση».
 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας