Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σύλλογος Προστασίας Καρύστου, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος, Ν.Μανώλης.
νέα αιολικά πάρκα στη Ν.Καρυστία;
νέα αιολικά πάρκα στη Ν.Καρυστία;

Συνάντηση πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Καρυστίας, στις 28/10/2011, Ξενοδοχείο Καρύστιον, με παρόντες: Χ. Μπερέτη, Θ. Μπινιάρης, Θ. Μπούσουλας, Μ. Γερολύμπου, Λ. Γερόλυμπος, Α. Γκουντή, Τ. Στέφας, Α. Ζάκκας, Σ. Κόλλια, Κ. Μαρίνος, Μ. Παπαμικρούλη, Ε. Βούλγαρη, για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει τα κάτωθι:
 
 
Η επικείμενη εγκατάσταση 73 νέων ανεμογεννητριών της εταιρείας DAMCO στις κορφές της Οχης και ακόμη περισσότερων στο άμεσο μέλλον των εταιρειών ΤΕΡΝΑ και RF Energy είναι ένα θέμα μέγιστης σημασίας για την Νότια Καρυστία.

H κορφές της Οχης και όλος ο Καβοντόρος ουσιαστικά απειλούνται με μια βίαιη επέμβαση που θα αλλάξει μια για πάντα το φυσικό περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων. Η μετατροπή μιας παρθένας περιοχής σε εργοταξιακό βιομηχανικό τοπίο υποθηκεύει το μέλλον της Καρυστίας με πολλούς τρόπους:
 
Α. Αλλάζει ο χαρακτήρας της περιοχής μέσα από μια δραματική μεταβολή του τοπίου γεγονός που ακυρώνει το μέλλον του τουρισμού στην περιοχή μας. Η Νότια Καρυστία θα χάσει την τουριστική της αξία ως τόπος με άγρια φυσική ομορφιά που εντυπωσιάζει Έλληνες και ξένους τουρίστες.
 
Β. Η γη και οι κατοικίες θα πάψουν να είναι ελκυστικές για πώληση όταν ο τόπος μας θα μετατραπεί σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο και εργοτάξιο.
 
Γ. Θα υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των ντόπιων κατοίκων που θα αναγκαστούν να ζουν κοντά σε γραμμές υψηλής τάσης και θα υποστούν τις παράπλευρες συνέπειες των αιολικών πάρκων όπως πυρκαγιές, διαβρώσεις και κατολισθήσεις από τα μπαζώματα και τις εκσκαφές για τη διάνοιξη νέων δρόμων.
 
Δ. Θα μειωθεί η κτηνοτροφική και η γεωργική γη που στα επόμενα δύσκολα χρόνια την χρειαζόμαστε ατόφια για να επιβιώσουμε.
 
 Όλα αυτά είναι σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά δεν έχουν έρθει ακόμη σε συζήτηση στο Δήμο Καρύστου ούτε έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά στην τοπική κοινωνία.

Αντίθετα το θέμα των αιολικών πάρκων έχει περιοριστεί στο εάν θα εισπράξουν ενοίκια ή όχι οι ιδιοκτήτες γης. Η μελέτη για τις 73 α/γ της DAMCO δεν αναφέρει λέξη ότι θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες γης. Όλα δείχνουν ότι οι εταιρείες που μάλιστα υποστηρίζονται από την πρόσφατη νομοθεσία (ν.3851/2010), μπορούν να παρακάμψουν τους ιδιοκτήτες γης επειδή οι τελευταίοι δεν έχουν ξεκάθαρους τίτλους ιδιοκτησίας.
 
Ο Σύλλογός μας θεωρεί απαραίτητο το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση πάνω σε όλα τα παραπάνω ζητήματα ώστε να γίνει ξεκάθαρο τι θέλει και πού βαδίζει η περιοχή. Επιπλέον όμως η ίδια η κοινωνία χρειάζεται να ενημερωθεί και να εκφράσει τη γνώμη της γιατί η εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων αφορά το μέλλον όλων μας.
 
Αναμένουμε λοιπόν να πραγματοποιηθεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τα αιολικά πάρκα όπως δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος κ. Ν. Μανώλης στο Γιοκάλειο (16/10/2011). Από την πλευρά μας επιδιώκουμε την ενημέρωση των φορέων και όλων των κατοίκων. Θα μείνουμε απαθείς ή θα αντιδράσουμε στην ολική καταστροφή του φυσικού πλούτου της Νότιας Καρυστίας;

Για το ΣΠΠΕΝΚ
 
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουν...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας