Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής η Μιλένα Αποστολάκη η οποία παραμένει ως ανεξάρτητη.
η Μιλένα Αποστολάκη στην Βουλή
η Μιλένα Αποστολάκη στην Βουλή

Όπως αναφέρει στην επιστολή, παραιτείται λόγω διαφωνίας με την απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα αποτελεί μια βαθιά διχαστική διαδικασία που διαιρεί το λαό και χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλείο προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες.

Κάνει λόγο επίσης για λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή ενώ την ίδια στιγμή απειλεί τη βιωσιμότητα της χώρας.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της επιστολής προς τον Πρόεδρο της Βουλής κο Πετσάλνικο:

Κύριε Πρόεδρε,
Η κρίση στο εσωτερικό της χώρας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλεί τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.
Σήμερα μετά την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης τον Μάιο του 2010 και παρά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2011-2015, εσχάτως του εφαρμοστικού του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία καθώς και σειράς άλλων νόμων με τους οποίους οριζόντιες περικοπές οδήγησαν σε πρωτόγνωρη συρρίκνωση το εισόδημα εκατομμυρίων συμπολιτών μας, η διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας είναι ανεπιτυχής.

Οι στόχοι του προγράμματος δεν επιτυγχάνονται. Η νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και η στόχευση των κυβερνητικών πολιτικών εξαντλείται στα συνήθη «υποζύγια» αδυνατώντας να θωρακίσει τα μέτρα που λαμβάνονται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Την ίδια στιγμή απουσιάζει μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πολιτική ανάπτυξης που θα απελευθερώσει δυνάμεις και θα μας σώσει από το τέρας της ύφεσης.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση Αποστολάκη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αριθμεί 152 βουλευτές.
Σχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας