Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή του Συμεών Κεδίκογλου στη Γραμματέα Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Γερακούδη για το «Κύμα». Με επιστολή του στην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Γερακούδη (στις 25 Οκτωβρίου 2011),
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

ο Συμεών Κεδίκογλου εκφράζει την έκπληξή του για την ανάκληση της απόφασης αναστύλωσης του «Κύματος» και ζητάει μια από κοινού συνάντηση όλων των φορέων για να δρομολογηθεί η οριστική λύση.

Aκολουθεί το κείμενο της επιστολής:
Θέμα: Σχετικά με την ανάκληση της έγκρισης για την αναστύλωση του «Κύματος»

Κυρία Γενική Γραμματέα,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι με την υπ’ αριθ. Οικ.54236/10891 με  ημερομηνία 28/9/2011, ανακαλέσατε την απόφαση που είχατε λάβει στις 20/5/2011 περί έγκρισης της αριθ. 1/2011 Πράξης της Λιμενικής Επιτροπής Λ. Αιδηψού χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ή να έχουν προκύψει νέα δεδομένα.

Το «Κύμα» δεν είναι απλά ένα κτίσμα, αλλά έχει ιδιαίτερη αξία για τους πολίτες του δήμου μας. Πρόκειται για ένα έργο πολιτισμού με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα που αναδεικνύει την ταυτότητα της Λουτρόπολης.

Οι προσπάθειες για την αναστύλωση του «Κύματος» αριθμούν περί τα είκοσι έτη. Υπάρχουν σχετικά εγκρίσεις από το ΓΕΝ, το ΥΕΝ, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που το έχει χαρακτηρίσει διατηρητέο και δύο αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής, οι οποίες τάσσονται υπέρ.

Υπάρχουν στον προϋπολογισμό τα χρήματα δεσμευμένα γι’ αυτόν τον σκοπό από το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού, το οποίο είναι νομικό πρόσωπο με αυτοτέλεια. Η μελέτη έχει γίνει από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση τις τιμές του Υπουργείου Υποδομών, για την οποία δεν έχει σημειωθεί κάποια ένσταση και, ως είθισται στην πράξη, αναμένεται έκπτωση κατά τη δημοπράτηση. 

Όπως σας είχα πει και στην προ ημερών τηλεφωνική μας επικοινωνία για το θέμα, το αίτημα των κατοίκων είναι καθολικό, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επικοινώνησα με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Μενδώνη που μου ανέφερε ότι ενδεχόμενο αυτεπιστασίας αντί εργολαβίας του έργου που θα μείωνε το κόστος, όπως προτείνατε, δεν υπάρχει, καθώς όλα τα συνεργεία του Υπουργείου ασχολούνται ήδη με 348 χρηματοδοτούμενα έργα ανά την Ελλάδα.

Ενδεχόμενο ένταξης στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας θα έφερνε νέα καθυστέρηση κατά τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησής του από την αιρετή Περιφέρεια. Δυνατότητα που δεν μου βεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς, σε επικοινωνία που είχα μαζί του.

Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα επιτελέσει το έργο, αρκεί αυτό να γίνει. Για το «Κύμα», από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου θητείας, έχω επιδείξει δραστηριότητα και έχω κάνει ενέργειες που-θα χρησιμοποιήσω έναν αδόκιμο όρο-έφεραν την «μπουκιά στο στόμα». Ελπίζω να μην γίνει η κατάρρευση του «Κύματος» η απόδειξη των αδυναμιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της έλλειψης συνεργασίας των φορέων της. 

Η τοπική Αυτοδιοίκηση- Αιρετή και Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, Λιμενικό Ταμείο- οφείλουν να συνεργαστούν και να λάβουν μια απόφαση για τον βέλτιστο τρόπο από άποψη κόστους και χρόνου, ανάμεσα στα νόμιμα εργαλεία που της παρέχονται, έχοντας σαν αυτονόητη προϋπόθεση το δημόσιο συμφέρον.

Προτείνω και είμαι πρόθυμος να συμμετέχω σε μια συνάντηση στην Αιδηψό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή Αποκεντρωμένης και Αιρετής Περιφέρειας, Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, ώστε να δρομολογήσουμε από κοινού την οριστική λύση για το «Κύμα».
Ευχαριστώ και αναμένω,


Συμεών Κεδίκογλου,
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

08/02/2018
Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» έρχεται στον Κινηματογρ...
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/02/2018
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 15 εώς την Τετάρτη 21 Φεβρο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας