Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ξεχωριστή θέση θα έχουν φέτος τα ελληνικά γράμματα, στην ετήσια έκθεση του βιβλίου Umbria libri 2011, η οποία θα διεξαχεί στην Περούτζια της Ιταλίας ( 10 με 13 Νοεμβρίου) καθώς θα εκπροσωπηθούν με το βιβλίο «Η Γυναίκα των Δελφών» της συγγραφέας κ Ελένη Στασινού, που εξέδωσε ο οίκος «Ωκεανός».
Ελένη Στασινού
Ελένη Στασινού

Το βιβλίο «Η Γυναίκα των Δελφών» επιλέχτηκε από τον πολιτιστικό και λογοτεχνικό φορέα INSULA EUROPEA του πανεπιστημίου της Περούτζια και θα είναι μεταξύ οκτώ βιβλίων που θα παρουσιαστούν από τις συγγραφείς.

Τίτλος της φετινή έκθεσης βιβλίου Umbria libri, που πραγματοποιείται για 16ης χρονιά , «Ήταν μια φορά η Γυναίκα....", και είναι αφιερωμένη στη γυναίκα.

Η έκθεση έχει μία ιδιαιτερότητα που την ξεχωρίζει από τις άλλες του είδους της. Είναι ο δεσμός της τοπικής εκδοτικής παραγωγής με εκείνη της εθνικής και της διεθνούς.

Με κριτήριο το θέμα της "Γυναίκας" επιλέγηκαν έργα οκτώ συγγραφέων γυναικών μεταξύ των οποίων εκείνο της κ Ελένης Στασινού, "Η Γυναίκα των Δελφών".

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο επελέγη το έργο της κ Στασινου, εκτός βέβαια του τρόπου με τον οποίο εκθέτει τα δρώμενα και την ιστορική τεκμηρίωση πραγματικών γεγονότων που βαδίζουν παράλληλα με την εξέλιξη της αφήγησης, είναι το γεγονός ότι το κύριο πρόσωπο του μυθιστορήματος είναι μία "Γυναίκα".

Γυναίκα, η οποία ξεχωρίζει με τη μόρφωσή και το δυνατό χαρακτήρα της ανάμεσα σε όλες τις άλλες και σε μια εποχή που κάθε απόκλιση από το μοντέλο «Γυναίκα-σύζυγος-μητέρα» ήταν αδιανόητη.

Στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί συζήτηση "Στρογγυλής τραπέζης "όπου τέσσερις γυναίκες συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και η κ Στασινού, που με την βοήθεια της κυρίας Άννας Δρακοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της και στη συνέχεια θα λάβει μέρος στη συζήτηση, με συμμετοχή του κοινού, στο θέμα "Η γυναικεία κατάσταση ". Την συζήτηση θα συντονίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Περούτζια και υπεύθυνος του INSULA EUROPEA Carlo Pulsoni.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις όπως αυτή της "Insulaeuropea" (www.insulaeuropea.eu). Αυτό το μέρος της οργάνωσης το διαχειρίζεται μία ομάδα ανθρώπων των γραμμάτων διαφόρων επιστημονικών τομέων (ιστορικοί, φιλόλογοι, μελετητές της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας) και βιβλιόφιλοι από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. ΄Ολα αυτά τα άτομα τα ενώνει η αγάπη για τα ευρωπαϊκά θέματα αλλά και η θέληση να δημιουργηθούν πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας.

Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία, η οποία χρησιμεύει σαν βιτρίνα για την παρουσίαση έργων της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, να είναι το σκαλοπάτι από όπου θα μπορέσουν τα έργα πολλών και αξιόλογων Ελλήνων συγγραφέων να βρουν τη θέση που τους αξίζει στον ευρωπαϊκό ορίζοντα των γραμμάτων.

 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας