Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ψηφίσετε πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να πάτε σε εκλογές», απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και τη ΝΔ η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που απέρριψε κατηγορηματικά κάθε πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

ΚΚΕ
ΚΚΕ

Πρέπει να υπάρξει λαϊκή και εργατική πλειοψηφία με κοινό ορίζοντα, ανέφερε η επικεφαλής του ΚΚΕ καταγγέλλοντας το φόβο του ευρωμονόδρομου που καλλιεργείται στο λαό, πράξη που «συνιστά τη σύγχρονη νοθεία της λαϊκής βούλησης και τη σύγχρονη τρομοκρατία».

«Υπάρχουν σήμερα και οι νοσταλγοί του Μανιαδιάκη και του Μεταξά αλλά σήμερα υπάρχει και η σύγχρονη τρομοκρατία», επέμεινε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών και τίποτε άλλο».

Η δανειακή σύμβαση πρέπει να καταψηφιστεί, είπε η κ. Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι «ήγγικεν η ώρα, οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές δυνάμεις να βγάλουν χώρες έξω από την ευρωζώνη», αλλά, όπως τόνισε, «εμείς πρέπει να φύγουμε με τη θέληση μας και ο εγχώριος πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού».

Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα αναρωτήθηκε αν είναι αυτό που τρομοκράτησε την Μέρκελ και τον Σαρκοζί ή είναι η προϊούσα κρίση σε όλη την ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων που δημιουργεί ακόμη και τη βάση της διάσπασης της ευρωζώνης.

Για τη διαχείριση της κρίσης, δεν απέκλεισε ο κ. Παπανδρέου «να ενεπλάκη στις αντιθέσεις από τη μία πλευρά του Ατλαντικού και από την άλλη», ενώ αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά σχολίασε ότι αποκαλύφθηκε με τη θέση που διατύπωσε για τη δανειακή σύμβαση και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

«Εμείς απευθυνόμαστε στο λαό και του λέμε ότι θα είναι κρίμα αν δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του και αν δεν επιταχυνθεί η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος», είπε η γγ του ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί ο αντικομουνισμός.

in.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας