Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες π. Νικόδημο Ευσταθίου - Πρωτοσύγκελλο και π. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικός Αρχιερατικό Επίτροπο, επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη,
ο Μητροπολίτης Χαλκίδος με τους υπόλοιπους Μητροπολίτες
ο Μητροπολίτης Χαλκίδος με τους υπόλοιπους Μητροπολίτες
προκειμένου να ευχηθεί στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την συμπλήρωση είκοσι ετών ευλογημένης και καλλικάρπου διακονίας στο Πηδάλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης δέχθηκε στο Γραφείο του με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα, όπως πάντοτε, τον Μητροπολίτη μας και τους δύο Κληρικούς του, συνομίλησε μαζί τους, ενώ, με την διακρίνουσα Αυτόν ευγένεια και φιλόξενη διάθεση, τους προσεκάλεσε και παρεκάθησαν στην Πατριαρχική Τράπεζα, μαζί με τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίαζε εκείνη την ημέρα και άλλους παρεπιδημούντες Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και Κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Το απόγευμα παρέστησαν στην εκλογή τριών νέων Μητροπολιτών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και αμέσως μετά, ο πάντοτε ευγενής και φιλόξενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, τους συνόδευσε έως το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, από όπου ταξίδευσαν για την Αθήνα και από εκεί για την Χαλκίδα, στην οποία επέστρεψαν αργά το βράδυ της ιδίας ημέρας.

Η επίσκεψη στην Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, αποτελεί για τον κάθε άνθρωπο, ευκαιρία αναβαπτισμού στην ιερά παράδοση της Εκκλησίας και του Γένους και για τούτο οφείλουμε όλοι να προσευχόμαστε για τους «εν τη Πόλει οικούντας και διακονούντας» αδελφούς, με πρώτο τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ώστε ο Θεός να τούς αξιώνει να διαφυλάσσουν ακέραιη την Ιερά Παρακαταθήκη της Πίστεως και να δίδουν την μαρτυρία Της σε όλη την οικουμένη.
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας