Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά την ετήσια γενική συνέλευσή τους, οι εισαγγελείς όλης της χώρας αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους λόγω των κρίσιμων πολιτικών περιστάσεων. Προβάλλουν όμως επτά αιτήματα, όπως ευρεία αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων, διατήρηση του ισχύοντος μισθολογικού καθεστώτος και εξαίρεση των δικαστικών υπαλλήλων από την εργασιακή εφεδρεία.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας ζητά:

Ευρεία αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων και την αντικατάσταση στις περιπτώσεις αυτές των ποινών από διοικητικές κυρώσεις.

Να διατηρηθεί το ισχύον μισθολογικό των δικαστικών λειτουργών, ως ειδικό μισθολόγιο χωρίς περαιτέρω περικοπές.
Να καλυφθούν τα υφιστάμενα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων και να μην ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία στους δικαστικούς υπαλλήλους, ενόψει των μεγάλων αναγκών που έχουν ανακύψει στα πλαίσια της επιτάχυνσης των δικών.

Άμεση λήψη νομοθετικών μέτρων για τον εκσυγχρονισμό, την ποιοτική αναβάθμιση και τη επιτάχυνση της απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Υλοποίηση της νομοθετικής πρόβλεψης για ίδρυση και λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας στις μεγάλες Εισαγγελίες της χώρας.
Να αποσυρθεί η διάταξη του άρθρου 8 του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Ν. 1756/1988), το οποίο αφορά στις προαγωγές και να ξεκινήσει αμέσως ουσιαστικός διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα του νομοσχεδίου.

Να ιδρυθεί ασφαλιστικός φορέας κρατικών λειτουργών και να μην υπάγονται οι νεοδιοριζόμενοι δικαστικοί λειτουργοί στο ΙΚΑ.
Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ της Ένωσης να παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν το χώρο της Δικαιοσύνης και, σε περίπτωση που η Πολιτεία λάβει σχετικές αποφάσεις, να προβεί σε ενέργειες για την προάσπιση του κύρους και της θεσμικής ακεραιότητας του δικαστικού κλάδου.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, να λάβει απόφαση για την διακοπή των συνεδριάσεων ή την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τον καθορισμό περαιτέρω κινητοποιήσεων.

in.gr
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας