Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά την ετήσια γενική συνέλευσή τους, οι εισαγγελείς όλης της χώρας αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους λόγω των κρίσιμων πολιτικών περιστάσεων. Προβάλλουν όμως επτά αιτήματα, όπως ευρεία αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων, διατήρηση του ισχύοντος μισθολογικού καθεστώτος και εξαίρεση των δικαστικών υπαλλήλων από την εργασιακή εφεδρεία.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας ζητά:

Ευρεία αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων και την αντικατάσταση στις περιπτώσεις αυτές των ποινών από διοικητικές κυρώσεις.

Να διατηρηθεί το ισχύον μισθολογικό των δικαστικών λειτουργών, ως ειδικό μισθολόγιο χωρίς περαιτέρω περικοπές.
Να καλυφθούν τα υφιστάμενα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων και να μην ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία στους δικαστικούς υπαλλήλους, ενόψει των μεγάλων αναγκών που έχουν ανακύψει στα πλαίσια της επιτάχυνσης των δικών.

Άμεση λήψη νομοθετικών μέτρων για τον εκσυγχρονισμό, την ποιοτική αναβάθμιση και τη επιτάχυνση της απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Υλοποίηση της νομοθετικής πρόβλεψης για ίδρυση και λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας στις μεγάλες Εισαγγελίες της χώρας.
Να αποσυρθεί η διάταξη του άρθρου 8 του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Ν. 1756/1988), το οποίο αφορά στις προαγωγές και να ξεκινήσει αμέσως ουσιαστικός διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα του νομοσχεδίου.

Να ιδρυθεί ασφαλιστικός φορέας κρατικών λειτουργών και να μην υπάγονται οι νεοδιοριζόμενοι δικαστικοί λειτουργοί στο ΙΚΑ.
Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ της Ένωσης να παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν το χώρο της Δικαιοσύνης και, σε περίπτωση που η Πολιτεία λάβει σχετικές αποφάσεις, να προβεί σε ενέργειες για την προάσπιση του κύρους και της θεσμικής ακεραιότητας του δικαστικού κλάδου.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, να λάβει απόφαση για την διακοπή των συνεδριάσεων ή την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τον καθορισμό περαιτέρω κινητοποιήσεων.

in.gr
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας