Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά την ετήσια γενική συνέλευσή τους, οι εισαγγελείς όλης της χώρας αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους λόγω των κρίσιμων πολιτικών περιστάσεων. Προβάλλουν όμως επτά αιτήματα, όπως ευρεία αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων, διατήρηση του ισχύοντος μισθολογικού καθεστώτος και εξαίρεση των δικαστικών υπαλλήλων από την εργασιακή εφεδρεία.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας ζητά:

Ευρεία αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων και την αντικατάσταση στις περιπτώσεις αυτές των ποινών από διοικητικές κυρώσεις.

Να διατηρηθεί το ισχύον μισθολογικό των δικαστικών λειτουργών, ως ειδικό μισθολόγιο χωρίς περαιτέρω περικοπές.
Να καλυφθούν τα υφιστάμενα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων και να μην ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία στους δικαστικούς υπαλλήλους, ενόψει των μεγάλων αναγκών που έχουν ανακύψει στα πλαίσια της επιτάχυνσης των δικών.

Άμεση λήψη νομοθετικών μέτρων για τον εκσυγχρονισμό, την ποιοτική αναβάθμιση και τη επιτάχυνση της απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Υλοποίηση της νομοθετικής πρόβλεψης για ίδρυση και λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας στις μεγάλες Εισαγγελίες της χώρας.
Να αποσυρθεί η διάταξη του άρθρου 8 του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Ν. 1756/1988), το οποίο αφορά στις προαγωγές και να ξεκινήσει αμέσως ουσιαστικός διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα του νομοσχεδίου.

Να ιδρυθεί ασφαλιστικός φορέας κρατικών λειτουργών και να μην υπάγονται οι νεοδιοριζόμενοι δικαστικοί λειτουργοί στο ΙΚΑ.
Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ της Ένωσης να παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν το χώρο της Δικαιοσύνης και, σε περίπτωση που η Πολιτεία λάβει σχετικές αποφάσεις, να προβεί σε ενέργειες για την προάσπιση του κύρους και της θεσμικής ακεραιότητας του δικαστικού κλάδου.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, να λάβει απόφαση για την διακοπή των συνεδριάσεων ή την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τον καθορισμό περαιτέρω κινητοποιήσεων.

in.gr
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας