Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα η κοινή σύσκεψη των οικονομικών επιτελείων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών, οι πληροφορίες αναφέρουν την 19η Φεβρουαρίου 2012.
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ευάγγελος Βενιζέλος

Αντιπροσωπείες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συμμετείχαν αργά το βράδυ της Κυριακής σε σύσκεψη εν όψει του Eurogroup τη Δευτέρα. Αντικείμενο της συνάντησης είναι τα ζητήματα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Στη σύσκεψη στο κτίριο της Αντιπροεδρίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Εκ μέρους της ΝΔ συμμετάσχουν ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλάις Μόσιαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετάσχει εκ μέρους της Ελλάδας στη
συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι εκλογές όπως είπε ο κ. Μόσιαλος θα διεξαχθούν μετά την πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας της 26 της Οκτωβρίου.

Το πλαίσιο των επτά σημείων για τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, όπως τις περιέγραψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είναι:

1.Εκταμίευση της 6ης δόσης.
Η εκταμίευση αποφασίζεται στο Ecofin της Τρίτης, με βάση την απόφαση του Eurogroup στις 21 Οκτωβρίου, και πρέπει να γίνει το αργότερο στις 15 Δεκεμβρίου. Πριν όμως την εκταμίευση πρέπει να έχουν εκπληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες (prior actions) που ενσωματώθηκαν στην απόφαση του Ecofin και στην 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Η υλοποίηση των ενεργειών αυτών πρέπει να επιβεβαιωθεί από την Τρόικα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ. 
2.Άμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το νέο πρόγραμμα.
Η διαπραγμάτευση περιλαμβάνει επικαιροποίηση του Μνημονίου που δεν θα απέχει πολύ από την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Η νέα δανειακή σύμβαση με το EFSF και η νέα απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ θα παραπέμπουν στο νέο Μνημόνιο και το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
3.Κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012 πριν από τις 20 Νοεμβρίου και ψήφιση πριν από τις 31 Δεκεμβρίου
4.Πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.
5.Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στην διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.
6.Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI).
7.Εκταμίευση α΄ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012.

in.gr

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας