Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Τα λόγια δεν πείθουν... Γραπτή εγγύηση από τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα στην οποία θα δεσμεύονται για τους όρους της συμφωνίας της 26/27ης Οκτωβρίου ζητά το Eurοgroup, όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Όλι Ρεν.

Ο επίτροπος τόνισε πως «εφόσον υπάρξουν δεσμεύσεις» για το πακέτο διάσωσης, η έκτη δόση θα μπορεί να εκταμιευτεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί ενημερώθηκαν εκτενώς από τον Ευ.Βενιζέλο για τις εξελίξεις στην Αθήνα, ο Γιούνκερ ανέφερε πως οι Βρυξέλλες καλωσορίζουν τη δέσμευση της Αθήνας για κυβέρνηση συνεργασίας.

Ωστόσο, τα κόμματα από τα οποία θα προκύψει η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτούν «στο χαρτί» πως οι όροι της συμφωνίας θα τηρηθούν πιστά.

«Περιμένουμε από την καινούρια κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να δεσμευτεί, εγγράφως, πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας αμέσως μετά το λόγο.

Με αυτήν την προϋπόθεση, συνέχισε ο Φινλανδός επίτροπος, η τρόικα θα μπορεί να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση εντός του μήνα.

Στη δήλωσή μετά το Eurogroup, ο Ευ.Βενιζέλος επιβεβαιώσε πως όταν επιβεβαιωθούν και εγγράφως οι δεσμεύσεις της χώρας «αμέσως μετά, η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για τις αναγκαίες διαβουλεύσεις που οδηγούν στο νέο πρόγραμμα».

Αρκετοί Ευρωπαίοι υπουργοί είχαν προϊδεάσει νωρίτερα πως δεν θα θεωρούσαν επαρκείς τις προφορικές δεσμεύσεις της Αθήνας αλλά θα χρειάζονταν γραπτή εγγύηση από τα ελληνικά κόμματα.

Η Αυστριακή υπουργός Μαρία Φέκτερ είχε αναφέρει ξεκάθαρα, προσερχόμενη στο Eurogroup, πως «μόνο αφού έχουμε γραπτή διαβεβαιώση, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εκταμίευσης της δόσης».

«Θα ζητήσουμε από τις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, και να αναλάβουν και γραπτά αυτή τη δέσμευση, και πως θα αρχίσουν άμεσα την εφαρμογή τους χωρίς να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εκλογές» είχε πει η Μ.Φέκτερ.

in.gr
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

19/9/2018
Το Ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας