Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μέλη από την Λαϊκή Επιτροπή της Χαλκίδας, σήμερα το πρωΐ μπλόκαραν την πόρτα της ΔΕΗ στην Χαλκίδα, με πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της Κυβέρνησης για το κόψιμο του ρεύματος σε όσους δεν έχουν να το πληρώσουν.
η Λαϊκή επιτροπή στην ΔΕΗ, εξέγερση!!
η Λαϊκή επιτροπή στην ΔΕΗ, εξέγερση!!

Η Λαϊκή Επιτροπή Χαλκίδας πραγματοποίησε κινητοποίηση και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια σήμερα 14/11/11 στα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκίδα.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής μοίρασαν ανακοινώσεις και συζήτησαν με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους που βρέθηκαν εκεί για την ανάγκη να υπάρχει οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε με τους διευθυντές της ΔΕΗ και εξέθεσε τα αιτήματά της:
1.Να δέχεται η ΔΕΗ την πληρωμή μόνο της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος αφού η πλειοψηφία του κόσμου δε θέλει και δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι.
2.Να μην προβεί σε καμία ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε οποιονδήποτε δεν πλήρωσε το χαράτσι.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας με κυνικό και προκλητικό τρόπο δήλωσαν ότι δεν έχει αξία η συζήτηση που κάνουμε γιατί η ΔΕΗ "θα πράξει τα νόμιμα". Δήλωσαν επίσης ότι "και βέβαια θα δώσουμε εντολή για διακοπή ρεύματος".

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής τους διαμήνυσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε σε κανέναν να προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., τη Διεύθυνση της Εταιρίας στη Χαλκίδα, να μην εκδώσουν καμία εντολή διακοπής ρεύματος επειδή δεν πληρώθηκε το χαράτσι. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα βρεθεί μπροστά τους.

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται σε δύσκολη θέση από την ομοβροντία των αντιλαϊκών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει να παίρνει η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ – ΕΕ.
Η ζωή μας καθημερινά γίνεται κόλαση. Τα βάσανα μεγαλώνουν. Η φοροληστεία χτυπάει την εργατική τάξη, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, την φτωχή αγροτιά, την νεολαία τις γυναίκες.

Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από τα χαράτσια που καθημερινά επιβάλλονται  πρέπει να  μετατραπεί σε  αντίσταση, απειθαρχία  και άρνηση πληρωμής.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ συνεχίζει  την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζει τα ίδια μέτρα, προχωρώντας στην είσπραξη του επαίσχυντου φόρου για τις κατοικίες μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με αυτόν τον τρόπο, βάζουν το πιστόλι στο κρόταφο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων λέγοντας τους ότι αν δεν πληρώσουν το νέο χαράτσι για τις κατοικίες μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ   θα τους κόψουν το ρεύμα.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ:
•Καλούμε όλο το λαό να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της πλουτοκρατίας. Ούτε ένα ΕΥΡΩ στα σεντούκια της, στα ταμεία του κράτους. Να οργανωθούμε. Να στήσουμε επιτροπές σε κάθε γειτονιά που οργανωμένα θα συγκεντρώνουν τα χαράτσια και θα τα επιστρέφουν στη ΔΕΗ. Που οργανωμένα θα υπερασπίζονται και θα στέκονται αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος.
•Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους εργαζόμενους στις εργολαβικές εταιρίες στην  ΔΕΗ   να μην γίνουν ιμάντας υλοποίησης των άγριων  αντιλαϊκών ενάντια στον εαυτό τους, στους εργαζόμενους και  τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Να μην φοβηθούν, να σηκώσουν κεφάλι, να σταθούν αλληλέγγυοι με όλους τους εργαζόμενους.  ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και των εργολάβων βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους γιατί ενιαία είναι η επίθεση και δεν εξαιρεί κανέναν.
•Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., τη Διεύθυνση της Εταιρίας στη Χαλκίδα, να μην εκδώσουν καμία εντολή διακοπής ρεύματος επειδή δεν πληρώθηκε το χαράτσι. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα βρεθεί μπροστά τους.
Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας