Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή την αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας στην ίδρυση αιολικών πάρκων στη Σκύρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η απόρριψη από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που κατέθεσε η Μονή Μεγίστης Λαύρας για την εγκατάσταση στη Σκύρο 111 ανεμογεννητριών αποτελεί μια σημαντική νίκη για τη τοπική κοινωνία, που από τη πρώτη στιγμή αντιστάθηκε.

Ταυτόχρονα βέβαια αποδεικνύει και το αυτονόητο: Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαρατάσσεται με τους φορείς και τη κοινωνία ο αγώνας για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος γίνεται αποτελεσματικότερος.

Η απόφαση αυτή πρέπει να αποτελέσει και το έναυσμα για τη μεγάλη μάχη που οφείλουν οι ίδιοι να ξανακάνουν για τη Σκύρο: Να υπερασπιστούν τη κυριότητα του Δήμου τους στα δασικού χαρακτήρα εδάφη.

Μόνον τότε η Μονή Μεγίστης Λαύρας θα περιοριστεί στα θρησκευτικά της καθήκοντα και θα αφήσει τους κατοίκους να αποφασίζουν για το μέλλον του νησιού τους .

Ακολουθείστε μας στο Google News