Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου στον Υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νηπιαγωγείο Αυλίδας.

 

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του Βουλευτή έχιε ως εξής:

"Παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις των αρμοδίων παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας και φυσικά των αρμοδίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας, η εικόνα που παρουσιάζουν τα Νηπιαγωγεία είναι τριτοκοσμική. Το Νηπιαγωγείο Αυλίδας, πέρα από το ότι στεγάζεται σε παλαιό κτίριο, πέρα από το ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τα 60 παιδιά λόγω έλλειψης χώρων, πέρα από το ότι δεν διαθέτει τουαλέτες που να καλύπτουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, πέρα από το ότι έχει σκοτεινές και ακατάλληλες αίθουσες και ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, έχει πλέον και το «ακατανόητο προνόμιο» να περνά αγωγός (με σωλήνες ταχείας σύνδεσης) μέσα από τους χώρους του. Αυτό το γεγονός, δημιουργεί πέρα από το θέμα υγιεινής, κινδύνους τραυματισμών για τα παιδιά που φιλοξενούνται. Αυτές σε αδρές γραμμές είναι οι συνθήκες στο Νηπιαγωγείο Αυλίδας. Οι υποσχέσεις ότι στην αρχή της φετινής χρονιάς θα στεγαζόταν σε νεόδμητο δημόσιο κτίριο έμειναν για μια ακόμα φορά μόνο λόγια. Οι γονείς, απολύτως δικαιολογημένα είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι, ενώ η ανησυχία τους είναι έκδηλη.
Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται ο κ. Υπουργός, ως πότε θα απαξιώνεται η δημόσια παιδεία στη χώρα μας; Πότε θα επιλύσει τα προβλήματα στέγασης, που στο Νηπιαγωγείο της Αυλίδας είναι τεράστια και αποτελούν ντροπή για όλους μας; Απαίτηση όλων μας είναι η άμεση στέγαση του Νηπιαγωγείου Αυλίδας σε δημόσιο νέο κτίριο, με υλικοτεχνική υποδομή και καλές συνθήκες για φιλοξενία μικρών παιδιών. Πότε επί τέλους θα κάνει αυτό το ζητούμενο πράξη και με ποιόν τρόπο;"
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας